Annons

Annons

Annons

Örnsköldsvik

Läsartext
Robin från Husum på Hamnmagasinet i Nyland

Hamnmagasinets vänner i Nyland, & Holmsten Trio, har startat upp sommarens första onsdagsunderhållning.

Detta är en läsartext.

Holmsten Trio hade denna gång engagerat Robin Hörnqvist som gästartist, han som kanske är mest känd som ”Mr Äldregalan” och som i flera år arrangerat i Örnsköldsvik och nu även i Skellefteå, visade att han även själv är en fullfjädrad underhållare.

Ja, Holmsten Trio har verkligen förmåga att samla duktiga musiker till sin lilla grupp. Tidigare i sommar kunde publiken på Skulefestivalen njuta av det eminenta förbandet ”Skulekapellet” till bland annat Sven-Ingvars Orkester. ”Skulekapellet” var ju egentligen Holmsten Trio utökad till sammanlagt åtta fantastiska musiker, däribland även denne Robin Hörnqvist.

Husumgrabben Robin spelar och sjunger gärna rockiga låtar från 70-talet till ett fantastiskt fint eget pianospel a’ la’ Jerry Lee Lewis. Men den gode Robin spände över ett brett fält av artisters musik i sitt gig på Hamnmagasinet, t. ex. ”Stand by me”, ”Bosse Lidén”, ”Maj Lundin”, ”Brittas Restautang”, ”Buona Sera” och Snoddas gamla ”Flottarkärlek”, för att nämna några.

Annons

Annons

Så det blev mycket drag och hög stämning i det gamla Hamnmagasinet. Robins riviga låtar uppskattades livligt av den fulltaliga publiken. Men när gästartisten serverade melodierna ”Stad i ljus” och ”Anthem” ur Chess, då knockade han totalt alla närvarande med sin vackra röst som behandlar de allra högsta tonerna helt utan den minsta ansträngning. Nu ville de stående applåderna aldrig ta slut. Tack Robin för ett utomordentligt fint och musikaliskt shownummer.

Holmsten Trio är en musikgrupp som har roligt tillsammans och skojar en hel del, både med varandra, och med publiken. Jag tänker inte recensera Trion denna gång, men jag måste få nämna gruppens oerhört svängiga framförande av Boteåkupletten som kommer från den gamla gruppen ”Lomra”s repertoar och nu med Mickes sång. Jättekul! Basisten Stefan Bonér bidrog även denna gång med en egen lustigt diktad version av en känd melodi. Multimusikanten Pär-Åke Stockberg spelar inte bara storbandslåtar (typ In the mood) med sin sax. Denna gång framförde han till exempel Sanna Nielsens debutlåt ”Till en fågel” mycket vackert med sin saxofon.

Vi säger ett stort tack till alla musikanter och arrangörer på Hamnmagasinet för denna gång.

För kommande underhållning se: FaceBook sidor för Hamnmagasinet Nyland eller Holmsten Trio.

Bengt Öhgren

Holmsten Trio med gästartist Robin Hörnqvist

Annons

Annons

Mr Äldregalan, Robin Hörnqvist

Pär-Åke Stockberg med en fin låt på saxofon

Micke Holmsten, en fantastisk musikant och sångare

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan