Annons

Annons

Annons

Sidensjö

Läsartext
Sidensjö en levande bygd

Sidensjö är tillsammans med många andra bygder i kommunen, en verkligen levande bygd.

Detta är en läsartext.

Hela åkern var fylld med veteranbilar när Sidensjö Bygdegårdsföreninge inbjöd till cafékväll.

Annons

Vi är nästan 1200 personer som bor och trivs här. Vi har cirka 200 arbetstillfällen inom området. Ett nybyggt vård- och omsorgsboende, och nyrenoverat trygghetsboende är vi stolta och glada över. Nu väntar vi på nybygge av skola eller totalrenovering. Det är många som vill flytta till Sidensjö, men vi har brist både på hus till försäljning och byggbara tomter. För att en bygd skall fungera krävs samspel mellan näringsliv, föreningsliv och offentlig sektor (främst kommunen).

I Sidensjö är vi begåvade med ett brett och aktivt föreningsliv där över 25 föreningar är medlem i Sidensjö Framtid som är en ”paraplyorganisation” för föreningslivet. I fjol väcktes en idé att arrangera en Sidensjövecka, där vi visar på det breda utbudet. Under veckan 24- 30 juli har genomförts 26 olika arrangemang med över 15 föreningar och företag involverade. Som Nära reporter har jag besökt ett antal arrangemang samt lyssnat av med andra i bygden.

Annons

Annons

Måndagen startade med grillning utanför Handelsboden med Vildkocken Henrik Andersson. En succé med mycket folk, så allt gick åt som ”smör i solsken”. Arrangemanget har upprepats ytterligare två gånger under veckan. Brynge kulturförening inbjöd till Musikcafe med Brända Taket från Anundsjö.

Gruppen Brända Taket från Västerfanbyn i Anundsjö bestående av Jonas Säfsten, Roger Franzén Nilsson, Gunnar Säfsten, Lasse Engman, Kristin Berggren, Magnus Edholm och Thomas Sundberg spelade många njutbara låtar på Musikkvällen i Brynge.

De framförde många egna och andras låtar som vi verkligen njöt av. Trädgården var välfylld med ca 150 personer och fikakön var lång. Vilken start på veckan! Rösjö By- och kulturförening inbjöd till servering av kaffe och deras så omtalade hällakakor. Trots regnväder blev det över 60 besökare. De hade sitt stora arrangemang i början juli när Rösjödagen anordnades. Övriga aktiviteter under tisdagen har tidigare refererats i Örnsköldsviks Allehanda.

En glad trio i Rösjö Lena Nilsson, Kicki Näslund och Margareta Ögren serverade gott fika.

Ö-viks hem som äger och driver trygghetsboendet Linet inbjöd till Öppet Hus på onsdagen. Lokalerna fylldes direkt när dörrarna öppnades. Trygghetsvärd Tereza Kronkvist berättade om boendet och hur bra alla trivs här. Ö-viks hem bjöd på förtäring och underhållning med ”Fyra nyanser av grått”. Under två dagar erbjöds att prova att flyga och se Sidensjö från ovan.

Annons

Annons

Henrik Andersson benämnd Vildkocken har skött servering av grillat under tre dagar utanför Handelsboden.

Onsdagskvällen var det både fotbollsmatch där Sidensjö mötte Härnösand och vann med 3-0, samt att det var Veteransbilscafé arrangerat av Bygdegårdsföreningen med både många bilar och mycket folk. När vi sammanfattar de tre första dagarna har det varit ca 1 200 besökare, vad månde bliva av denna vecka. Efter utvärdering får vi vad som händer nästa å

Olle Häggström

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan