Annons

Annons

Annons

Örnsköldsvik

Läsartext
Nationaldagsfest på Ödbergska gården

Det hör numera till traditionen att Johan Ödbergsällskapet, stadens hembygdsförening, värnar om och högtidlighåller nationaldagen med nationaldagsbakelse, sång, glädje och hyfsat uteväder. Så blev det i år också och kanske än viktigare i år med tanke på den oro som finns i omvärlden.

Detta är en läsartext.

Västansjö Manskör. Foto Ing-Marie Nilsson

Annons

Klockan 11 var allt förberett. Det var annonserat, alla inköp var gjorda och alla tillgängliga i styrelsen med förstärkning från bland annat Vävstugans Rauha och Britt visste sina arbetsuppgifter.

Redan för elvaslaget började nationaldagsfirare strömma till. Lennart vid kaffebryggarna fick det hett om öronen liksom Rauha Britt och Sou som hade fullt upp med att trolla fram de numera berömda nationaldagsbakelserna.

Annons

Annons

Uteplatserna fylldes på undan för undan och uppe på verandan hade vår vän Gösta Johansson tagit plats där han lät sitt durspel sprida ljuva och glädjefyllda toner fram till att dagens huvudattraktion, vår kanske enda manskör, Västansjö manskör, tagit plats på vår nya utescen som med sin utformning lyfter fram framträdandena.

Kören var mästerlig under ledning av Robin Hörnqvist. Applåderna duggade tätt och uppskattande till den repertoar med bland andra Ove Törnqvist melodier, som kören bjöd på. Som sista nummer fick alla vara med och sjunga Gunnar Sjöbergs hembygdsvisa och givetvis vår nationaldagsvisa Du gamla du fria.

Vi 15-tiden kunde så alla i funktionärsstaben pusta ut efter att ha räknat in dryga 200 nationaldagsfirare på den ideella kraftens konto.

Göte Nordmar

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan