Annons

Annons

Annons

Dina skattepengar

Insändare
S: Förstärk stödet till barn och elever med behov av särskilt stöd

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Alliansen beskriver en ekonomisk förstärkning för minskade barngrupper i sin insändare den 28/5, där det inte insändaren framgår att satsningen de lyfter handlar om ett statsbidrag för kvalitetshöjande åtgärder på 5,2 Mkr som Bildningsförvaltningen ansökt om från Skolverket. Det vill säga den satsningen är ingen lokal politisk förtjänst och ingen fråga som hanterats av nämnden.

Annons

Annons

Det minskade födelsetalet i kommunen bidrar nu även till att storleken på barngrupperna minskar. Självklart ser vi Socialdemokrater positivt på satsningar som gynnar våra barn och elever. Vi tar helhetsansvar och satsar på skolan när ekonomin tillåter.

Bildning har utfört ett hårt arbete under de senaste åren för att få en ekonomi i balans och trots kommunens ekonomiska utmaningar så befinner vi oss nu i ett stabilt läge inom bildning.

Som ett resultat av det arbete som utförts under tidigare ledning av oss, samt en socialdemokratisk budget så möjliggör det förhoppningsvis för fler satsningar på skolan framöver. Vi Socialdemokrater verkar för ett förstärkt stöd till elever med behov av särskilt stöd. Alla barn med behov av särskilt stöd ska få möjlighet till det, vilket både staten och kommunen gemensamt behöver ta ansvar för.

Erika Howcroft (S), 2:e vice ordförande Bildningsnämnden

Bild: Isabelle Palo

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan