Annons

Annons

Annons

Docksta

Läsartext
Naturmötesplatsen i Docksta invigd

Det är morgon den 1 juni. Blåsväder ute – inte av den vanliga sorten – utan så mycket kraft i vindilarna, att man nästan inte kunde stå upprätt utan stöd.

Detta är en läsartext.

Här är en del av de närvarande ordentligt påpälsade i blåsvädret.

Annons

Jag var inbjuden av Nina Moberg, ordförande i PRO-föreningen, till en träff på Docksta Naturmötesplats som skulle invigas på söndag 1 juni. När jag åkte med Kent-Åke Enström ner till hamnen, tänkte jag, att om det skulle komma 10 pensionärer var det väldigt bra.

När vi kom ner till Naturmötesplatsen 10 minuter innan utsatt tid, var det redan 20 personer där, och det blev så småningom 43 personer. Det är gott gry i Vibyggeråpensionärerna!

Nina Moberg som arrangerat träffen här med korvkokningsbyttan.

Nina hälsade välkommen och uttryckte sin glädje över att så många hade trotsat snålblåsten. Så överlämnade hon ordet till Kent-Åke Enström, ordförande i Byalaget, för att berätta om tillblivelsen av Naturmötesplatsen.

Annons

Annons

Han berättade målande om hur hela området mellan kajen och sågplatsen har varit helt slybetäckt och nästa oframkomligt. Det hade varit många frivilliga arbetsdagar fram till dagens fina utemiljö. Naturmötesplatsen består egentligen av fyra delar, grillplatsen där vi satt nu, utegymmet, en lekplats för små barn och en blomsteräng, där man nu hade sått ängsblommor och skulle placera en syrenhäck som skydd mot E4.

Alla rymdes inte runt grillplatsen utan fick sitta i lekplatsen. Bakom honom som går till höger ligger den blivande blomsterängen.

Karl-Anders Nordström fick så ordet och berättade naturligtvis om bussförbindelserna eller snarare om bristen på bussförbindelser till Höga kusten under helgerna. Han berättade att Byalaget stod bakom en skrivelse till Kollektivtrafikmyndigheten om att återinföra trafiken på linje 50 mellan Härnösand och Örnsköldsvik igen under helgerna. De skulle få så många föreningar/entreprenörer i Höga kusten att skriva under skrivelsen för att det skulle bli mera tryck i skrivelsen.

Efter det var det dags för utspisning. Deltagarna bjöds på varmkorv med bröd med alla möjliga tilltugg, Alla femtio korvbröden gick åt!

Även om det var före officiella invigningen, måste man ju testa utegymmet.

Så kom Marcus Lindberg och berättade om gymmet. Dels har han varit konsult för den här installationen, dels driver han ett utegym hemma på måndagarna. Naturmötesplatsen invigdes sedan officiellt söndag 4 juni.

Trots att det var en mycket trevlig träff på en fin plats, kändes det skönt att komma hem och in i stugvärmen igen.

KAANNO

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan