Annons

Annons

Annons

Ishockey

Klart: Se hela SCA-cupen på ÖA

I slutet av augusti är det dags för jubileum, när den 50:e upplagan av SCA-cupen hålls i Sundsvall, där Modo är ett av de deltagande lagen.
I år ser du samtliga matcher på Örnsköldsviks Allehanda

– SCA-cupen betyder mycket för ÖA. Det kickar igång hockeysäsongen och vi märker alltid av ett stort intresse för turneringen från våra läsare, säger Linn Grundberg, nyhetschef på Örnsköldsviks Allehanda.

Modo spelar även i år i SCA-cupen, och du som är eller blir prenumerant ser samtliga matcher på ÖA.

Bild: Bildbyrån

Annons

SCA-cupen är för många det riktiga startskottet på hockeysäsongen, när flera stora lag gör upp på försäsongen.

Årets turnering går mellan den 29 augusti och 2 september, och medverkar gör Sundsvall Hockey, Timrå IK, IF Björklöven och Mora IK. Matchandet inleds på tisdagen den 29 augusti, när Modo tar emot Björklöven i Hägglunds arena i Örnsköldsvik, och sedan spelas resterande matcher i Brandcode center i Sundsvall.

– SCA-cupen betyder mycket för ÖA. Det kickar igång hockeysäsongen och vi märker alltid av ett stort intresse för turneringen från våra läsare. Därför känns det både självklart och roligt att återigen kunna erbjuda detta till våra prenumeranter. De som tittar på sändningarna kan självklart förvänta sig bra hockey men även roliga lokala vinklar kring Modo, säger Linn Grundberg.

Annons

SCA-cupen är en av Sveriges mest traditionsfyllda turneringar, som nu firar 50 år. SCA-cupen livesänds på Sundsvalls Tidning, Örnsköldsviks Allehanda, Mora Tidning och Expressen. Den femtionde upplagan innebär ett nytt upplägg för de deltagande lagen – alla möter nämligen inte varandra – men poäng ska delas ut och en vinnare koras.

Annons

Utöver nämnda match mellan Modo och Björklöven, spelar också Modo och Timrå mot varandra för första gången sedan Modos återkomst till SHL.

– Den matchen blir så klart också väldigt spännande. Vi hoppas på en folkfest, säger cupgeneralen Daniel Koskinen inför 2023 års turnering.

Fakta

Fakta: Spelschema SCA-cupen

Tisdag 29/8 klockan 19.00: Modo Hockey–IF Björklöven

Onsdag 30/8 klockan 19.00: Sundsvall Hockey–Timrå IK

Torsdag 31/8 klockan 19.00: Modo Hockey–Mora IK

Fredag 1/9 klockan 17.30: Timrå IK–IF Björklöven

Fredag 1/9 klockan 20.30: Sundsvall Hockey–Mora IK

Lördag 2/9 klockan 14.00: Mora IK–IF Björklöven

Lördag 2/9 klockan 17.30: Modo Hockey–Timrå IK.

Med reservation för ändringar.

Fakta

Så gör du för att se SCA-cupen på Örnsköldsviks Allehanda

För att ta del av livesporten krävs en prenumeration på det Bonnier News-gemensamma paketet +Allt, alternativt på Örnsköldsviks Allehandas e-tidning eller papperstidning (paketen som heter Digital Premium eller Total). Vi gör innehållet exklusivt för er som väljer att betala lite mer, helt enkelt.

Har du idag en sajtprenumeration, på paketet digital, kan du enkelt uppgradera till +Allt direkt på sändningssidan för livesport, eller redan nu genom att klicka här. Då har du fortsatt tillgång till både livesport och övriga lokala sajter inom Bonnier News Local. Dessutom - alla artiklar på DN.se och Expressen.se.

Alla sändningar kommer att finnas kvar på allehanda.se/livesport och finnas tillgängliga som repriser i efterhand.

För bäst användarupplevelse rekommenderas Apple tv, chromecast eller en hdmi-anslutning från dator till tv. För dig som tittar via en Appleprodukt rekommenderas Apple tv. Genom att ladda ner vår nyhetsapp till mobilen kan du se matcherna via chromecast eller Apple Airplay. Det går även att se matcherna direkt på mobilen, läsplattan eller via din dator.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan