Annons

Annons

Annons

Psykisk ohälsa i Ö-vik

Insändare
L: Slutsnålat på våra unga

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

År efter år har det dragits ned på elevhälsan, skolsköterskor och kuratorer. Skall nerdragningar inom de förebyggande arbetet fortsätta, eller är det där som insatserna skall öka? Fortsätter nerdragningarna så kommer suicid, självskadebeteenden och suicidförsök bland våra unga öka och det kommer bli allt fler som inte får hjälp i tid på BUP eller psykiatriska mottagningarna. Ungdomsmottagningarna blir överbelamrade och köerna längre och längre. Om de styrande i Örnsköldsvik fortsätter dra ner som S gjort under en lång tid på elevhälsa, personalen i förskola och grundskolan, på kuratorer, skolsköterskor, mm så kommer problemen och kostnader att skena i framtiden.

Annons

Annons

Bild: Izabelle Nordfjell

Vi Liberaler vill se ökade satsningar som gör att våra barn och ungdomar får en trygg och bra framtid. Det är en satsning som kommer att ge besparingar för vår kommun och barn och ungdomar som får en bättre framtid.

Är det inte redan alldeles för ansträngt med långa köer och många barn och unga som faller mellan stolarna?

I dag är det inte alla som orkar med hopplösheten i de långa köerna, känslan att vården har gett upp, känslan av att ingen tar en på allvar, hopplösheten i att det inte blir bättre eller att inget händer.

Att snabbt få hjälp är en förutsättning för att minska suicid, suicidförsök, drogproblem, ätstörningar med mera. Det kommer ge stora besparingar i den kommunala ekonomin i framtiden.

Skolan är den första platsen där man kan fånga upp dessa ungdomar, fånga upp deras mående, fånga upp deras hopplöshet och fånga upp deras tappande i betyg. Det arbetet måste stärkas.

Vi hoppas att Örnsköldsviksalliansen inte ärvt S syn på att det är bättre att ta kostnaderna i framtiden, att underhåll, förebyggande åtgärder och tidigare insatser är något som våra barn skall ta hand om.

Liberalerna Örnsköldsvik genom Elisabeth Jäntti

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan