Annons

Annons

Annons

Ishockey

Läsartext
Karlin hyllad på PRO:s trivseldag

Mattias Karlin har blivit en återkommande gäst vid PRO Trivseldagen i Själevad. Modotränaren gav sin syn på årets säsong, som tog slut på valborgsmässoafton i en vinna eller försvinna-match mot Djurgården. I en fullsatt hemmaarena tog man tidigt ledningen med 1-0 och släppte sedan aldrig taget, utan kunde vinna med solklara 4-0.

Detta är en läsartext.

Mattias Karlin blev på PRO Trivseldagen intervjuad av Lage Dahlquist. Foto Kjell Larsson

Annons

Det var nog fler Modofans utanför än inne på arenan. Lage Dahlquist berättade att han satt på en restaurang i Amsterdam och följde matchen på tv. För varje mål skrek Lage fullt ut och Modo fick på kuppen nya anhängare, vilket Mattias Karlin kommenterade med att det alltid är bra att bredda sig.

Lage Dahlquist kom in på lagbygget inför kommande säsong. Den genomsnälla Mattias Karlin svarade att han hade världens bästa jobb, men samtidigt det jobbigaste. Att skiljas från spelare som man växt ihop med och nått ett gemensamt mål. För att spela i SHL behöver Modo förstärka laget och då kommer man i ett läge, att några måste kliva av, för att ge plats åt andra. Att ta sådana samtal öga mot öga är ingen avundsvärd uppgift.

Annons

Annons

På matchdagen samlades laget och Mattias berättade att han 1999 spelade SM-final mot Brynäs. Modo som hade ett mycket starkt lag slängde bort finalserien, då man vek ned sig i den avgörande matchen. Nu ville Mattias att man skulle gå ut och ha roligt och våga vinna. Skulle man sedan förlora, så hade man mött ett bättre lag och ingen kan begära mer än att man gett allt i varje byte. Ibland räcker inte det och då får man ta det. Med de orden i ryggen kände sig spelarna trygga och gjorde säsongens bästa match inför en kokande hemmapublik. Mattias berättade att han skulle ha velat visa mer glädje efter slutsignalen, men just då kände han mest en stor lättnad.

Glädjen fick Mattias uppleva dagen efter (1 maj), då laget blev hyllat på torget. Mattias berättade att han nyligen stött på två Björklöven-supportrar, vilka påpekade att Modo haft tur som slapp möta dem i slutspelet. Mattias ville inte spekulera hur det skulle ha gått. Det enda han visste var att Modo var i SHL och att det för Björklöven gällde att ta nya tag.

Målsättningen för nästa säsong är att undvika plats 13-14 och slippa negativt kval. Lage Dahlquist kom in på att Mattias Karlin blivet en tradition på PRO Trivseldagen, varpå Mattias svarade att det gick ju bra i fjol och även i år, så varför inte prova ett tredje år. Det löftet mottogs med stort jubel, varvid publiken reste sig upp och hyllade Mattias Karlin med applåder och busvisslingar.

Kjell Larsson

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan