Annons

Annons

Annons

Örnsköldsvik

Läsartext
Musikgudstjänst i Själevad

Peter Persman som leder södra pastoratet i Örnsköldsviks kommun, är en modern präst, som vet hur man lockar folk till kyrkan.

Detta är en läsartext.

Ewa Bylins röst är gudomlig och i den bästa av världar ackompanjeras hon brilliant av organisten Marie Hörnell. Foto: Kjell Larsson

Annons

Genom att bjuda på utannonserad musik i Själevads kyrka på måndag kväll 29 maj hade många i regnrusket letat sig ut. Sedan annandag pingst försvann som röd dag har pingst, för gemene man kommit i skymundan. Själv tänkte jag inte på att det var annandag pingst när jag steg in i kyrkan, förrän Peter Persman välkomnade oss kyrkobesökare innan vi hann sätta oss ned.

Annons

Efter att kyrkvärden hälsat välkommen och kyrkklockorna ringt färdigt hördes musik och sång från kyrk läktaren. Det blev mycket mäktigt att låta Marie Hörnell och Ewa Bylin från ovan fylla kyrkan med sång och musik, innan Peter Persman tog till orda och pratade om den Helige Ande som finns överallt, utan krav på oss människor.

Annons

Peter Persman förkunnade om den Helige Ande på annandag pingst. Foto: Kjell Larsson

Med Ewa och Marie på plats blev det både ett preludium och postludium, så vackert att man glömde bort tid och rum. Där emellan var det en traditionell gudstjänst ledd av Peter Persman med mycket hög kvalité och härlig musik till.

Efter dryga timmen hade ruskvädret dragit bort och den goda stämningen inne i kyrkan följde med hem hela vägen tills jag knäppt mina händer och läst aftonbönen Gud som haver, vilket min mamma lärde mig som barn.

Kjell Larsson

Ewa Bylin och Marie Hörnell har blivit ett radarpar. Foto: Kjell Larsson

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan