Annons

Annons

Annons

Örnsköldsvik

Läsartext
STF hjälper med upprustning vid Bergssjön

Vid årets upprustning av kajen i centrala Örnsköldsvik byttes en betydande mängd plankor ut, och de gamla skänktes till Kultur & Fritid, som fick sprida ut dem bland föreningar att använda till spänger på vandringsleder med mera.

Detta är en läsartext.

Gimåt intresseförenings ordförande Cecilia Häggström är glad över de nya bänkarna vid Bergsjön.

En av föreningarna som fick plankor var Gimåt Intresseförening.

Ordförande Cecilia Häggström:

"Gimåt intresseförening har i uppdrag att sköta och underhålla Bergsjöns friluftsområde, vilket innebär bland annat röjning av leder sommartid och spårdragning vintertid.

Annons

Annons

Under året har vi samarbetat med både Mikael Westman på Kultur och Fritid – Örnsköldsviks kommun och STF med Jan Lindmark i spetsen, vilket vi är otroligt tacksamma över. Vi har bidragit med våra respektive styrkor vilket bland annat har mynnat ut i bänkar runt Bergsjön och en fackelfest på Höglandssjön.

Vi söker alltid mer folk som vill engagera sig, speciellt om du är ledig dagtid och vill hitta en gemenskap med andra. Hör av dig till oss via FB eller gimatsintresseforening@gmail.com", säger Gimåt Intresseförenings ordförande Cecilia Häggström.

Gimåt intresseförenings ordförande Cecilia Häggström. Foto: Privat

STF fick i uppdrag att bygga bänkar och transportera upp dem till Bergssjön. Kul uppdrag då plankorna var 75 mm tjocka och 200 mm breda, längd cirka 5 meter. Vikt cirka 60 kilo.

Fem bänkar blev det och transporten upp med 4-hjuling blev spännande men lyckades till slut. Det är tänkt att bänkarna kommer till nytta redan på fredag den 2 juni då STF ordar nattvandring upp till, och runt Bergssjön.

Samling vid Gnistan kl. 22.00 eller uppe vid sjön 22.30. Vi eldar och grillar, njuter av och hyllar den ljusa norrländska sommarnatten.

Annons

Övriga kommande STF aktiviteter: Vandring i Nätra fjällskog 10/6, Studiebesök Ringarbönninga 14/6 och kanottur på Norra Anundsjöån den 17/6. Detaljer finns på Fb och vår hemsida.

Annons

Jan Lindmark

Allan Näslund och Jan Gidlund skruvade bänkar. Foto: Jan Lindmark

Bänkar vid Bergssjön. Foto: Jan Lindmark

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan