Annons

Annons

Annons

Dina skattepengar

Insändare
V: Ö-viksalliansen försöker skifta fokus från problemen

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Replik på M: Vänsterpartiet borde hålla sig till sanningen (ÖA 23/5).

Kul att Alliansen reagerar på våran insändare. Det hade varit ännu trevligare om fokus i repliken hade legat på vad vår insändare handlar om, nedskärningar på bekostnad av personalens villkor och brist på utlovade satsningar istället för påståenden om osanningar. Det ger ett aningen desperat och stressat intryck av att försöka skifta fokus från problemen.

Annons

Daniel Berglund (V) och välfärdsnämndens ordförande Annica Jonsson (M).

Bild: Robbin Norgren

Är det underlaget som förvaltningen presenterat som är en osanning eller personalens uttalanden som vi hänvisar till som inte stämmer?

Annons

Det verkar även råda en selektiv minnesförlust hos våra moderata politiker när det hänvisas till att vi tillsammans med S styrt kommunen de tidigare åren. Alliansen styrde skutan i lag med S efter valet 2018 för dom som inte kommer ihåg det.

Jag måste ändå ge Alliansen ett plus i kanten för att de kortfattat beskriver vad de hunnit med de första 100 dagarna. Påskyndandet av heltider har vi varit drivande i länge, så det är skönt att det börjar hända saker. Att Bageri Viktoria räddats av en annan aktör går kanske att ta åt sig äran för med lite god vilja. Att föra fackliga diskussioner och att säkerställa att skattebetalarnas pengar går till rätt saker är någonting som vi tar för givet sker löpande hela tiden.

Det som beskrivs är i grova drag att dom har befunnit sig på sina välbetalda jobb och utfört sitt arbete.

Vänsterpartiet är bland de partier som är mest drivande i att säkra välfärden med utgångspunkt i våra anställdas delaktighet. Det var till exempel vi som lyfta begreppet tillitsbaserad styrning och ledning i nämnden. Synd att det inte efterlevs under nuvarande styre, eftersom det är satsningar på personalen som kommer hjälpa till att skapa stabilitet.

Annons

Nedmonteringen av välfärden är någonting som den styrande koalitionen får ta på sig. Där har vi som kommunens minsta parti i fullmäktige inte möjlighet att påverka i den utsträckning som behövs utan vi får påverka genom att väcka opinion och samverka med andra.

Nog vore det bättre för välfärden att börja med att sänka politikernas arvoden istället.

Daniel Berglund (V), ledamot Välfärdsnämnden

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan