Annons

Annons

Annons

Örnsköldsvik

Läsartext
Nystart för castingsporten i Ö-vik

SFK Storfiskarna har valt att börja satsa på casting igen.

Detta är en läsartext.

Här är hela kastargänget samlade efter avslutad träning och tävling. Ett flertal personer hade förhinder att närvara denna gång.

Annons

Casting var en del av klubbens verksamhet tidigare i samarbete med Ö-viks castingklubb som bildades 1967 och har numera upphört. Castingklubben började sin verksamhet med att arrendera platsen där Själevads friluftscentral finns idag. 1989 gjorde castingklubben ett samarbetsavtal med SFK Storfiskarna där de blev en del av flugfiskekommittén. Sen de senaste åren har ingen verksamhet bedrivits. Men nu blir det en nystart med SFK Storfiskarna.

Annons

Annons

Lise-Lotte Jansson på Castingförbundet har varit på besök och introducerat castingsporten för oss i klubben. Vi har nu ett antal ledare som kan hjälpa till.

Riksidrottsförbundet och dess specialförbund har initierat en satsning på casting för målgruppen 65+. Det görs för att öka aktiviteten för äldre, mer rörelse som ger mer fysiskt och psykiskt välmående samt att man får träffa andra. Castingförbundet som klubben är medlem i samt RF/SISU här i Örnsköldsvik har stöttat vår klubb i denna satsning.

Inför varje kastträningstillfälle körs ett pass med uppvärmning.

15 personer har varit med i våra kastdagar som vi genomfört på Skyttis arena på dagtid i vinter, både damer och herrar. Vi kastar grenen Arenberg med sidokast, överhuvudkast och pendelkast.

Vi träffas, har kul och lär oss bli bättre på att kasta precision med våra haspelspön mot olika mål. Det kan man ha nytta av också sen när man ska ut och kasta efter fisk i något fiskevatten. Innan varje träningspass så kör vi uppvärmning. Efter att vi kastat så avslutar vi med fika och social samvaro.

– Jag tycker att kastdagarna har varit bra. Lagom mix av träning och lite tävling och inte minst fikat efteråt. Jag hänger gärna med nästa vinter om det blir igen, säger Kurt Pettersson, en av deltagarna.

Annons

Birger Jonsson i ett av sina tävlingskast.

Annons

Sista kastdagen var nu i onsdags vid klubbstugan där det blev examen med en avslutande tävling. Segrade gjorde Ingemar Olsson, på andra plats kom Torbjörn Hällström och på tredje plats Birger Jonsson

Nästa del i 65+ projektet blir en kast och fiskedag på Svarttjärn i Själevad i juni månad.

Bo Lennart Edman

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan