Annons

Annons

Annons

Sidensjö

Insändare
Vitsippans dag har funnits i 29 år

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Ser mig föranledd att komma med lite fakta om verksamheten i Brynge Kulturområde, alltifrån Café Linlyckan och sedermera även Brynge Kulturförening, som jag tillsammans med min man bildat. Jag har skapat det mesta av verksamheten där, som Vitsippans dag, Potatisdag och sommaraktiviteterna.

I reportaget i måndagens tidning om Vitsippans dag råder osäkerhet om hur många år den pågått. Jag arrangerade första Vitsippans dag 1995, alltså för 29 år sedan. Det har alltid varit ”ideellt arbete rakt igenom”, för att citera den konstiga rubriceringen. Allt föreningsliv grundar sig på ideellt arbete, så under årens lopp har jag och även min man lagt ideella timmar som är oräkneliga.

Annons

Annons

En annan fråga till ÖA som ortstidning. Ska inte en sådan tidning bevaka vad som händer lokalt? Söndag 7 maj arrangerades en fantastisk dag av Nätra hembygdsförening i Köpmanholmen om kvinnohistoria, med väldigt stor publiktillströmning. De andra ortstidningarna har uppmärksammat arrangemanget, men ÖA har inte med ett ord nämnt det.

Jag är inte längre aktiv i Brynge kulturområde som person, men det jag skapat lever tydligen vidare som plagiat.

Barbro Uhlin

SVAR DIREKT

Hej Barbro!

ÖA försöker bevaka intressanta arrangemang runt om i kommunen, men med en reporter i tjänst på kvällar och helger måste vi prioritera hårt och hinner tyvärr inte med allt. Och då var det ju toppen att andra lokaltidningar lyfte just denna dag med kvinnohistoria i centrum till läsare i Örnsköldsvik.

För att uppmärksamma evenemang brukar arrangörer, föreningar och besökare skicka in egna, intressanta artiklar till våra mycket uppskattade Nära-sidor. En sådan läsarartikel kan alla enkelt skicka in via vårt formulär på nyhetssajten.

Sandra Bygdén Shameh, chefredaktör ÖA

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan