Annons

Annons

Annons

Dina skattepengar

Insändare
Privatisera flygplatsen - inte välfärden

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Jag blir så ledsen att kommunen ska dra in kostnader när det gäller LSS och andra svaga grupper i vår kommun. Man kan inte slå undan benen på de svaga.

Jag håller med Annica Jonsson när hon säger följande: ”Det finns fördelar med att låta marknaden ta hand om det. Privata bolag är mer slimmade än kommunen, så det blir billigare, utan att det för den sakens skull blir sämre villkor för de anställda”.

Annons

Annons

Så då kan du Annica och dina partivänner i kommun börja med att sälja ut flyget. För det är helt jäkla galet att vi som bor i denna kommun ska betala runt 30 miljoner per år för att enstaka ska slippa ta bilen till Umeå för att flyga till Stockholm. Och nu om det inte är några enstaka personer, utan vi leker att flygplanen är fulla varje dag. Då måste man fråga sig varför ska vi betala in 30 miljoner? Kommun ska helt enkelt inte äga flygplatsen.

Sedan undrar jag om man går med förlust över 20 miljoner i år varför sponsrar flyget Modo hockey när dessa pengar inte finns i kassan. Så rör nu inte dessa assistenter som är så viktiga för Erik och många många flera som har problem med att klara sig själva.

Om ni inte lyckas med en försäljning av flygplatsen, så lägg ner den omedelbart och köp ett par bussar som enbart går till Umeås flygplats och ta dessa 30 miljoner till välfärdsnämnden och rör inte dessa fantastiska assistenter.

Åke Hagelberg

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan