Annons

Annons

Annons

Dina skattepengar

Insändare
M: Vänsterpartiet borde hålla sig till sanningen

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Replik på V: Välfärden är snart ett tomt ord (ÖA 18/5).

Visst är det märkligt att Vänsterpartiet i vanlig ordning vill skapa osäkerhet och förmedla desinformation bland medborgarna. Vänsterpartiet med Daniel Berglund i spetsen har alltid försökt att skrämma upp men kommer själv inte med konkreta ekonomiska lösningar.

Bild: Robbin Norgren, Izabelle Nordfjell

Om Vänsterpartiet har någon som helst politiskt ryggrad kvar så borde man åtminstone sluta med dessa osanningar och hålla sig till sanningen.

Annons

Ni som oroar er för LSS och till exempel rätten till personlig assistans vill vi säga följande: LSS-lagstiftningen är en otroligt stark lagstiftning som vi ska vara stolta över i Sverige. Vi kommer garantera jobb för den som vill, oavsett om det är kommunen eller ”Lisas assistans” som utför tjänsten. För oss är det viktigaste att det blir kvalitet av tjänsten. Finns det andra näringsidkare som kan utlova den kvalitet och krav som vi förväntar oss så anser vi ”låt oss leverera välfärden tillsammans”.

Annons

Vänsterpartiet skickar en passning om att det nu blir försämrad välfärd och vi vill understryka att Moderaterna tillsammans med allianspartierna har suttit i majoriteten i 100 dagar.

Under dessa dagar har vi säkerställt att alla barnfamiljer som har det ekonomiskt tufft fått behålla mer i plånboken. Påskyndat arbetet med heltider till alla inom välfärden. Vi har fört ett flertal fackliga diskussioner. Räddat Bageri Viktoria. Dessutom har vi hunnit påbörja en översyn av organisationen för att säkerställa att skattebetalarnas pengar går till rätt saker.

Framöver kommer vi fortsätta vårt arbete med att enklare jobb, inom bland annat välfärden, ska utföras av andra så att en undersköterska kan fokusera på de nära vårdsarbetet en undersköterska skall göra. Bygga upp en långsiktighet kring äldreomsorgen i Örnsköldsvik genom en äldreplan.

Låt oss påminnas att Vänsterpartiet har tillsammans med Socialdemokraterna styrt Örnsköldsviks kommun de tidigare åren och haft fantastiska förutsättningar att skapa goda arbetsvillkor. Synd att ni inte agerade då. Under Vänsterpartiets första 100 dagar – vad har ni bidragit till för att säkra välfärden?

Annica Jonsson (M), ordförande välfärdsnämnden

Linnea Berggren (M), 1:e vice ordförande välfärdsnämnden

Jeanette Karlsson (M), gruppledare Moderaterna Örnsköldsvik

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan