Annons

Annons

Annons

Örnsköldsvik

Läsartext
Fantastiskt 100-årsfirande i Pingstkyrkan

Den helt otroliga 100-årsfesten startade med mingel på kyrktorget. Sedan fortsatte firandet i kyrksalen där Helena Jakobsson och David Fiske hälsade välkommen.

Detta är en läsartext.

De duktiga konferenciéerna David Fiske och Helena Jakobsson.

Annons

De berättade att år 1923 bestämde sig 17 personer att köra i gång församlingen och vi tackade för Guds trofasthet. David uppmanar oss att se bakåt, uppåt och framåt.

Kören ”Nytt Liv” från 1973 hade återsamlats med Lillemor Bodin Carlsson som dirigent och uppbackade av ett fantastiskt brassteam.

Kören Nytt liv ledd av Lillemor Bodin Carlsson med Anders Lindkvist som solist.

Vi fick höra ”Vallfartssång” samt ”I go to the rock” med Anders Lindqvist som skönsjungande solist. Vi gjorde ett break med mingel och korv med bröd. Sedan tittade vi på ”Sen kväll med Gud” som var en utåtriktad verksamhet till ungdomar från 2000. Tage Andersson hade från Minns du sången plockat fram många fina sånger, bland annat ”Vart jag går i skogar” som vi med Lillemors hjälp fick vi vara med och sjunga.

Annons

Annons

Stefan Beimark intervjuade några gamla Pingstpastorer: Lennart Åhlberg, Nenna Åström, Håkan Sjöholm ochLeo Lindberg. För pastorerna är Jesus det viktigaste. Håkan berättade att hans svåger helats från cancer, det är bara Jesus som kan ordna det.

Vi saluterade 100-åringen med konfettikanoner.

Nu bytte vi kör och Con Brio från 1965 klev fram med Lillemor vid pianot så fick vi höra ”Vi reser hem” och ”Himlen jag längtar dit”. Deras store ledare var Allan Östman, han har redan hunnit dit.

Elina Sjulsson hjälpte oss att titta på bilder och minnas. Helena och David avslutade med ”Glädjens herre” och vi samlades utanför kyrkan i det underbara vädret som vår Herre gett oss och vi kalasade på hamburgare med tilltugg.

Söndagen den 21 maj.

Kören ”Nytt Liv” ledd av Lillemor framförde ”Vi är här samlade i Jesu namn”. Mårten och Håkan hälsade välkommen till fortsatt firande av 100-åringen.

Börje Dahlkvist predikar med stor inlevelse.

Börje Dahlkvist predikade om missbruksvården som berört honom. Erfarenheter har gjort att Börjes familj har fungerat som familjehem åt många ungdomar. Börje läste Jes 6: 1-8 som handlar om Här är jag, sänd mig. Helig, helig, helig är Herren Sebaot och hela jorden är full av hans härlighet. Vi ska bli det redskap som Gud vill ha, vi får börja med oss själva. Vi behöver få en attitydförändring. Vi ska inte nöja oss med mindre än att vi får ett liv i överflöd. Hela Jorden är fylld av Guds härlighet och en dag skall alla knän böjas. Vi behöver förkunna och säga här är jag sänd mig. Börje gav en inbjudan att få tillhöra Jesus.

Adam spelade tillsammans med orkestern ”Jesus är i centrum utav allt”. Ingvar och Emma Nandorf tackade alla och Ingvar bad om Herrens välsignelse.

Lars Eriksson

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan