Annons

Annons

Annons

Örnsköldsvik

Läsartext
Myckelgensjö Lanthandels hybridbutik invigd

Lördagen den 6 maj invigdes Myckelgensjö Lanthandels hybridbutik. Kommunstyrelsens ordförande Anna-Britta Åkerlind klippte bandet inför en butikslokal fylld med besökare och varor.

Detta är en läsartext.

Kommunstyrelsens ordförande Anna-Britta Åkerlind höll tal och klippte bandet vid den nyinstallerade självbetjäningskassan.

Annons

I och med detta utökas öppettiderna rejält till gagn för såväl lokala som tillresta kunder och man ser fram emot ökad omsättning. Lanthandeln drivs av Myckelgensjö lanthandel ekonomiska förening sedan 2005. Dåvarande butik planerade nedläggning men lokala krafter räddade kvar möjligheten att handla livsmedel på hemmaplan.

Invigningarna har avlöst varandra under de 19 år Lanthandeln varit i drift, för var gång har servicenivån och butiken utökats. Så det är snart dags för ett jubileum! Man kan numera handla från klockan sju på morgonen till tio på kvällen med hjälp av bankID och självbetjäningskassan. Möjligheten till att kunna utföra sina inköp med bemannad kassa finns under butikens ordinarie öppettider.

Annons

Myckelgensjö Lanthandel, är en av kommunens Servicepunkter med internetkafé med WIFI och dator samt möjlighet för fika. Under det populära Fredagsfikat med bakelse diskuteras ofta byns angelägenheter och många är de idéer som lagts fram och beslut som har fattats i anslutning till fikat.

Annons

Bredvid butiken finns Lanthandels miljövänliga drivmedelsanläggning och närbelägna Myckelgensjö camping, med stugor och uppställningsplatser, arrenderas numera av Lanthandeln. Campingen ägs av Myckelgensjö byförening. Under året arrangerar Lanthandeln flera aktiviteter, exempelvis påsklördagsgrill, Lanthandelns dag, pizzakväll, en allt populärare höstmarknad samt julbord för föreningens medlemmar.

Ordförande Thore Sundin är en av de som varit med från början och startat Myckelgensjö Lanthandel.

Satsningen på hybridbutik ligger bra i tiden inför årets sommarsäsong, förhoppningen är att både besökare och fastboende ska uppskatta servicehöjningen. I bagarstugan och hemma i stugorna bakas det gofika för fullt, lokal glass ska tillverkas som ska serveras på Västernorrlands museums museigård Gammelgården från midsommardagen och under hela sommaren. Där erbjuds bland annat den populära lokalt producerads tjockkakesmörgåsen med ost och skinka. Myckelgensjöbygden är redo att möta årets sommarsäsong.

Solveig Nordin Zamano

Fakta

Fakta

Tjockkaka är ett mjukt tunnbröd.
Lanthandeln erbjuder hemleverans av varor.
Myckelgensjö Lanthandel ekonomisk förenings styrelse:
Thore Sundin ordförande, Iris Sundin sekreterare, ledamöter är Sven-Erik Nyberg, Kjell-Åke Persson, May-Britt Rytterstedt, Sven Claassen, Magnus Östman, Anton Helmersson. Adjungerad vid styrelsemöten är butikschef Kerstin Holmström.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan