Annons

Annons

Annons

Dina skattepengar

Insändare
V: Välfärden är snart ett tomt ord

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

I en oroväckande artikel i ÖA den 15 maj ser vi vad som är på väg att ske med kommunens välfärd. Vi kan läsa om en väl fungerande verksamhet som kommunen byggt upp i över 15 år anpassat för en individ inom LSS, precis som det ska vara.

Daniel Berglund (V), ledamot Välfärdsnämnden

Bild: Kajsa Thorp Backlund, Arkivbild

Annons

Annons

Den tryggheten är nu på väg att slås sönder i Annica Jonssons (M) och övriga Alliansens ideologiska jakt på privatiseringar. Inte ens de anställdas tydliga uttalanden om att de inte kommer vara kvar om ett privat bolag tar över kan få Alliansen att tänka om. Istället får vi höra luddiga kommentarer om mer slimmade organisationer utan sämre villkor för de anställda.

Men det är precis det som sker, sämre villkor för de anställda. Det underlag som presenterats för Välfärdsnämnden visar att besparingarna kommer ske på sämre villkor för vår personal. Ökad veckoarbetstid och olika förutsättningar för övriga ersättningar är det som kommer generera klirr i kassan för kommande privata aktörer. Värt att veta är även att kommunen står kvar med alla sjuklönekostnader, oavsett aktör.

Att Annica Jonsson dessutom hänvisar till att assistansbolagen har kollektivavtal blir aningen löjeväckande. Nog bör även hon veta att det är vad som står i de olika kollektivavtalen som avgör.

Det är kanske dags att ställa frågan när de utlovade satsningarna på de anställda inom välfärden kommer presenteras?

Nog vore det bättre för välfärden att börja med att privatisera flygplatsen istället.

Daniel Berglund (V), ledamot Välfärdsnämnden

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan