Annons

Annons

Annons

Örnsköldsvik

Läsartext
Diabetesloppet i strålande solsken

Den 13 maj arrangerades Diabetesloppet vid Höglandssjön för nionde året i rad, vars syfte är att sprida kunskap om diabetes och samla in pengar till viktig forskning.

Detta är en läsartext.

Gideå Blåsorkester som bjöd på fin sång och musik vid starten samt några deltagare och styrelsen på plats vid Höglandssjön. Foton: Ingela Holmlund och Maria Moberg

Annons

Det var en småkylig morgon när loppet startade men lite senare på dagen blev det sommarvärme med ljumma vindar. Redan vid loppets start kom det flera entusiastiska deltagare men liksom i fjol var det lite färre deltagare mot tidigare år. Kanske berodde det på det fina vädret och prioritering av trädgårdsarbete.

Starten var rullande mellan 10.00-14.00. Man betalade 50 kr per person och fick då möjlighet att delta i ett quiz med fina vinster från våra sponsorer.

Annons

Annons

Det var tolv kluriga och diabetesrelaterade frågor som fanns placerade runt den 4 km långa slingan runt sjön. Frågorna fanns också vid start/mål för de som ville springa utan stopp eller om man inte hade möjlighet att gå runt hela sjön. I år hade vi en vinnare som hade 11 rätt. Grattis Linda till förstapriset.

Gideå Blåsorkester fanns vid starten och bjöd på fantastisk sång och musik. Ett stort tack till er alla.

Vi passade också på att dela ut informativa broschyrer från Diabetesförbundet och givetvis vår lokalt anpassade broschyr för medlemsvärvning.

Ett stort tack till alla deltagare och ett stort tack till alla våra sponsorer som skänkt vinster eller ett ekonomiskt bidrag. Tillsammans har vi hittills samlat in cirka 10 000 kr.

Nu återstår det VIRTUELLA Diabetesloppet mellan den 14–20 maj.

Kunde du inte vara med i lördags eller bor du på annan ort?

Då har du möjlighet att bidra till viktig diabetesforskning. Swisha 50 kr till 123 147 86 01 (Örnsköldsviks Diabetesförening), märk med DL23 och du är med i ett separat lotteri.

Nästa aktivitet för föreningen är golftävlingen ”Blå Ringen” på Puttom golfklubb den 11 juli, till förmån för diabetesforskningen.

För er som inte är golfare, gör en utflykt till Puttom och möt ”@diabetest1couple”, Ludwig och Evelina, som båda har typ 1 diabetes och som bland annat visar upp sin speciella semesterjeep. Välkomna hälsar styrelsen!

Ulrika

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan