Annons

Annons

Annons

Köpmanholmen

Läsartext
Vårlunchavslutning i Brukskyrkan

Det var riktig vårkänsla med sommarstämning när termometern låg på plus 20 grader i fredags när gästerna kom till vårlunch i Brukskyrkan och bänkade sig runt de vackert dukade borden som fylldes snabbt till sista plats runt ett 70-tal.

Detta är en läsartext.

Två av de sju värdarna t v Maj-Britt Lundkvist och Agneta Lockner hälsar välkommen till lunchbuffén Foto: INGEGERD GRIMELL

Annons

Det var avslutning för fredagssoppan som pågått under hela vårterminen och den är verkligen populär. Här har man samlats till gemytlig social gemenskap med hemlagad soppa och upplevt en värdefull och varm samvaro med olika teman för varje gång.

Här berättar diakon Carina Andersson om vikten av vänskap. Foto: INGEGERD GRIMELL

Annons

Annons

Denna avslutningsfredag bjöds det på extra lyx med stor buffé av potatissallad och kallskuret i både skinka och rostbiff med grönsaker och frukter i vackra färger och förstås en efterrättskaka som sköttes av ett vant gäng av sju personer, både damer och herrar.

Anders Grimells trio med Kenneth Nordwall, trummor och Anders Bergquist, piano och gitarr gladde gästerna med härlig jazz och orkesterfruarna Inger och Ingegerd hade en dialog med ett knippe roliga historier, liksom pianisten Anders Bergquist som är en riktig ordkonstnär, berättade om det hemliga språket som han lärde sig som barn och som en del i publiken kände igen och sjöng sedan Bä bä vita lamm på detta svåra fikonspråk . En riktig prestation med den äran, som gav många applåder.

Anders Grimells trio glädjer med låten Sous les Ciel på vårlunchen i Brukskyrkan Foto:INGEGERD GRIMELL

Diakon Carina Andersson betonade vikten av vänskap i dess olika former i sitt anförande och läste både tänkeord i detta ämne och även en berättelse om kärlek och vänskap tillsammans med sin älsklingsnalle som hon hittat på ett loppis och blivit en riktig maskot. Därefter läste Marianne Sehlin en av sina dikter Våren och som gav oss budskapet att lägga kraven åt sidan och njuta av livet som just vaknat ur vintersömnen.

Annons

Efter lunchen spelade trion en hel del låtar och avslutade med Vi möts igen och det får man tolka att soppluncherna till allas glädje fortsätter som vanligt till hösten.

Ingegerd Grimell

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan