Annons

Annons

Annons

Örnsköldsvik

Läsartext
Vårcaprice med Musiksällskapet

En underbar vårcaprice avslutade Musiksällskapets konserter i vår.

Detta är en läsartext.

Ö-viks musiksällskap och kören Nota Bene med Lillemor Bodin-Carlsson. Foto: Olof Wåhlstedt

Annons

Ja, en helt underbar vårkonsert fick den stora menigheten avnjuta i lördags i Pingstkyrkan i Ö-vik. Den här konserten kom in i programmet när Carmina Burana blev inställd. Arrangörer för kvällen var Örnsköldsviks musiksällskap med sin dirigent David Wahlen och kören Nota Bene under ledning av Lillemor Bodin-Carlsson.

Musiksällskapets orkester inledde med att spela ur Romans drottningholmsmusik fyra satser, avsedda för bröllopsmusik.

Foto: Olof Wåhlstedt

Nota Bene doade i kör en Bourre av JS Bach, skriven för cembalo men transkriberad för kör av A. Öhrvall. De fortsatte på temat kärlek och sjöng Kärleken och livet av R. Lövland. Riktigt vacker i arr av Jonas Nyström och med orkester. Vidare en sång på engelska av M. Legrand, How do you keep the music playing. Även den i arr av Jonas Nyström. Musiksällskapets orkester spelade av Edv. Grieg Svit ur Per Gynt, Morgonstämning och I Bergakungens sal. Musiksällskapet har en underbar flöjtist, Kristina Platonova. Hon spelade till Rune Andersens fina ackompanjemang, Humlans flykt av Korsakov på ett virtuost sätt som lockade fram dånande applåder.

Annons

Annons

I del två framförde Annika Stattin på violin och Josefin Stenmark på cello en Pianotrio i d-moll av F. Mendelsohn. Vid pianot Rune A. förstås.

Foto: Olof Wåhlstedt

Nota Bene sjöng inte Intåg i sommarhagen men Intåg i Högsommarland av A. Cederberg-Orreteg, till David Wahlens dragspel, och vidare Vid sommarens grind av J.O.

Kullander i arr av Jonas Nyström samt The summer knows av M. Legrand tillsammans med Musiksällskapets orkester.

Så fick alla sjunga med i Nu grönskar det av JS Bach. Höjdpunkten i programmet enligt min smak var genomförandet av Vocalise av S. Rachmaninov som Kristina Platonova på sin flöjt med Rune Andersen vid pianot utförde. Med flera repriser fick stycket ett sånt liv och en sådan spänning som lyfte en in i en himmelsk atmosfär.

Vårcaprisen avslutades med musiksällskapets framförande av Våren av Edv. Grieg och i J. Nyströms arr och så fick vi alla sjunga med i Waldemar Åhlens Sommarpsalm, som en mjuk och värdig avslutning på en underbar vårkväll.

Åke Nilsson

Foto: Olof Wåhlstedt

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan