Annons

Annons

Annons

Örnsköldsvik

Läsartext
Hantverksresa, kakbuffé och vacker natur

Med solsken och fullbokad buss åkte Örnsköldsviks ideella hemslöjdsföreningen på en inspirerande och rolig hantverksresa lördag 13 maj. Mot Vännäs och ett digert dagsprogram.

Detta är en läsartext.

Marias galleri, bord med katter.

Annons

I det före detta missionshuset i Gamla Tväråbäck finns idag Tvärssan, kafé, garner, handarbetstillbehör och en fin samling gamla spinnrockar. När du kliver in genom dörren öppnas en stor sal upp och om du inte känt hantverkslycka förut så gör du det här.

Vi börjar dagen med en kakbuffé av sällan skådat slag.

Keramik och utsikt hos Keramik-Stina.

Annons

Vi åker vidare i vackert grönskande landskap och vid Gullbyn längs Vindelälven hittar du Keramik-Stinas ateljé. Här får vi höra mer om hennes hantverk och botanisera bland vackra ting. På grusgången mellan ateljé och boningshus ligger runda cementplattor med skärvor av keramik i blå toner, på en knotig trädstam hänger koppar. Idyll och hantverk i harmoni.

Annons

När det är dags för lunch blir det ett stopp hos Café Alice i Västra Spöland. Här kan vi sitta ute i trädgården med vinden som svalkar. Smakrik soppa och cheesecake står på menyn. Väldigt rofyllt att titta ut över åkerlandskapet.

Vägg med garner hos Limmo design.

Älskar du garn är Limmo design himmelriket. Butiken erbjuder garner från golv till tak i alla färger. Det finns även roliga tillbehör, knappar, såpa, hantverksböcker. Eftersom vi alla är hemslöjdare ser vi till att fylla på våra förråd av nödvändiga saker.

Vid Marias galleri i Gräsmyr hälsas vi välkomna av tuppen och hönorna. Deras vackra fjäderskrudar glänser i solen. Marias konst är både färgsprakande och sublim med sina mönster och många detaljer. Därefter åker vi till Näslunds konditori i Nordmaling för kaffe och kaka. Nu är det bara att luta sig tillbaka i bussen och vila ögonen. Vilken dag!

Tack till Lindströms buss som guidar och tar oss med på nya spännande resmål. Det är som att åka en lång, mysig, kollektiv limousine. Tack alla medlemmar som gör resan roligare med prat och skratt. Vill du också bli medlem? Anmäl dig via webben hemslojden.org/ornskoldsvik

Annons

Vi besökte:

• Tvärssan, kafé och hantverksbutik, Gamla Tväråbäck 2, Vännäs

• Keramik-Stinas atelje, Gullbyn 20, Vännäs

• Cafe Alice, Västra Spöland, Vännes

• Limmo design, Brån 110, Vännäs

• Marias galleri, Krången, Gräsmyr

• Näslunds konditori, Kungsvägen 40, Nordmaling

Följ oss gärna på:

Instagram @hemslojdenovik

Facebook Örnsköldsviks hemslöjdsföre

Catta-Rina Nordensson Hallén

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan