Annons

Annons

Annons

Flyget i Ö-vik

Insändare
Flyga eller ta ansvar för miljön?

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Jag instämmer med ledaren i ÖA 15/5 2023 om de folkvaldas (och även näringslivets chefer och anställdas) slentrianmässiga val av flyget när de ska resa i tjänsten.

Jag reser privat till Stockholm ett antal gånger per år, och har räknat på tidsvinsten med att välja flyget. Från det att jag lämnar bostaden i centrala Ö-vik till att jag stiger av tåget vid Stockholms centralstaion tar resan med tåg cirka en timme längre än resan till Gideå flygplats, flyget till Arlanda flygplats och resan därifrån in till Stockholms city. Dessutom har tåget bekvämare sittplatser, möjlighet att stiga upp och sträcka på benen under resan, eventuelt inta mat och dryck, koppla upp mig och utnyttja restiden till att arbeta eller nöjes-surfa på nätet.

Annons

Annons

Väl framme i Stockholm (dit de flesta tjänsteresor går) går det lätt att nå hotellet eller platserna för arbetsresans möten med kollektivtrafiken eller taxi. Jag tycker att det är stötande att våra folkvalda och näringslivets representanter ignorerar klimatfrågan med sina resvanor.

Tänk om och tänk rätt

Bild: Emil Langvad, Robbin Norgren

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan