Annons

Annons

Annons

Dina skattepengar

Insändare
Bråttom att se över kommunens kostnader

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Är det någon som är förvånad? Knappast. Allt verkar som vanligt i kommunen. Ingen vet vad den andre gör, och varför. Att läsa att Åkerlind inte reagerar nämnvärt över alla chefer och utvecklare av alla slag som kostar 50 miljoner är ju anmärkningsvärt i sig. Men att man inte har koll på organisationen som brister och krisar trots att det finns politiker för nämnden, samt alla dessa chefer, chefsstöd och utvecklare är ju oroväckande. Vem ska då ha det?

Behövs alla nämndspolitiker, undrar insändarskribenten?

Bild: Robbin Norgren

Annons

Vi har inte hunnit, säger hon. Hallå Åkerlind! Vi talar om skattemedel. Är det bekant? Åkerlind verkar som sagt inte särskilt berörd över en kostnad på 50 miljoner för skattebetalare! Så verkar tyvärr attityden vara inom kommunen. Då är det ju inte underligt och konstigt att det blir så här. I onödan. Var ligger ansvarskänslan? Som skattebetalare får man känslan att kommunen drivs mer som en skyddad verkstad än att den har ett ansvar.

Annons

Hade detta varit inom näringslivet hade ju alla klockor ringt i otakt och konkurser haglat som ett brev på posten. När man får ut så litet av 96 tjänster måste man reagera och agera. Översyn här tack.

Blir riktigt bekymrad när man får läsa hur man alltid i iver ska spara på de svaga. 7,5 tjänster inom välfärd. Så fegt! Nej, en radikal metod och lösning vore att droppa alla utvecklarna. Det måste ju vara ett rejält systemfel om inte dessa åstadkommit ekonomiska förändringar och förbättringar. Vad har man då utvecklat? Vad syftet med dem? Och vad har chefsstödet sysslat med?

Nej, använd dessa medel och sätt in någon eller några oberoende som får i uppdrag att scanna, granska och göra en översyn av framförallt tjänster och verksamheter som inte betraktas som samhällsbärande i kommunen. Alla tjänster och verksamheter inom kommunen som inte kan knytas till lagstadgad verksamhet bör granskas och omprövas. Här ska det också givetvis även utredas om dessa 96 tjänster är relevanta och behövs för kommunen?

Annons

Sedan behövs alla politiker i respektive nämnd? Se över samtliga upphandlingar. Kan vissa tjänster köpas eller läggas ut på entreprenad? Behövs alla kommunala byggnader? Kan man hyra i stället? Behovspröva alla inköp. Se över öppettider i kommunens verksamheter. Se över alla avtal som är tecknade med olika organisationer. Finns det behov av lagändringar för att åstadkomma besparingar så borde det prövas såvida det inte påverkar lagar och förordningar. Helt enkelt vända på alla stenar. Här måste tyvärr väghyveln plöja rejält.

Åkerliund med flera, vi börjar där.

Men det är bråttom.

Orolig

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan