Annons

Annons

Annons

Friluftsliv i Höga kusten

Insändare
Varför inte lägga ut skötseln av Nätraåns kanotled?

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Kommunen har tagit beslut om att avyttra kanotleden i Nätraån, då det inte finns ekonomi för det. Det är ju lite märkligt då underhållet efter ån har varit näst intill obefintligt senaste 10-15 åren, förutom någon vedsäck som lyckats leta sig fram emellanåt samt att de lyckades röja en gångstig till mellanstugan i Källom för tre år sen. Röjningen efter ån har mestadels kanotisterna själva löst efterhand. Den biologiska mångfalden måste ju vara mer värd om vi kan uppleva den på plats?

Annons

Annons

Nätraån får återgå till naturens eget kretslopp skriver kommunen.

Bild: Mathilda Ståhl

Arbetsmiljön är väl lika viktig om man bygger en bastu eller brygga ute på en ö eller åker en båt med en såg i handen? Om de nu tar detta beslutet kan man förutsätta att detsamma gäller för alla naturnära utflyktsmål inom denna kommun även de som ligger ute i kustbandet och på öarna eller?

Kan man inte istället kontrollera med lokala näringsidkare eller byaföreningar om de kan ta över underhållet mot ersättning eftersom det i grunden knappast har med ekonomin att göra utan beror på prioriteringar av arbetsinsatser från kommunens sida. Det måste ju vara mer ekonomiskt att fortsätta underhålla stugor och vindskydd så länge det finns intresse att nyttja dessa än att betala bortforsling av dessa även om kanotleden upphör så att de som vill besöka dem har den möjligheten.

Kanotist

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan