Annons

Annons

Annons

Arnäs/Dekarsön/Hornön

Läsartext
Dekarsögården går med vinst

Dekarsögården mår bra. Det kunde ombuden konstatera vid årsmötet när verksamheten och räkenskaperna för år 2022 redovisades. Rykten har florerat om att gården har ekonomiska problem men så är inte fallet.

Detta är en läsartext.

Dekarsögårdens föreståndare Annica Jonsson, årsmötets ordförande Barbro Olsson och styrelsens ordförande Anna-Lena Lindberg hade all anledning att vara glada under årsmötet. Foto: Sven Lindblom

Annons

Dekarsögården ägs och förvaltas av Stiftelsen norra Ångermanlands kyrkliga ungdomsråd. En stiftelse som ägs av Örnsköldsviks norra och Örnsköldsviks södra pastorat samt Härnösands stift. Och som framgår av namnet ligger tyngdpunkten på ungdomsverksamhet med konfirmandläger som viktiga inslag. Under helgerna är beläggningen mycket god medan det finns en hel del ledig kapacitet under vardagarna.

Annons

– Det allra bästa är när vi har hyresgäster som sköter allt själva utan att vi behöver svara för maten, säger Annica Jonsson som är föreståndare på deltid för gården. Jag blir glad över alla som ringer och vill hyra.

Annons

Resultaträkningen för 2021 visade att Dekarsögården klarade pandemiåren på ett berömvärt sätt. Och fjolåret blev ännu bättre. Överskottet blev drygt 70 000 kronor.

Dekarsögården består av ett flertal byggnader med ständigt behov av underhåll. Närmast i tur står fönsterbyten på altanen till huvudbyggnaden. På tur står också byte av tak på logkyrkan. I samband därmed undersöker styrelsen också förutsättningarna för installation av solceller för produkten av el. Taklutning och söderläge talar för detta. Men en annan fråga är om takkonstruktionen håller för belastningen.

Ett välfyllt bord med skänkta vinster gjorde att försäljningen av lotter till styrelse och ombud fick en strykande åtgång. Och behållningen gick givetvis oavkortat till Dekarsögården.

Styrelsen omvaldes i sin helhet och består av Anna-Lena Lindberg, ordförande, Sören Norberg, Pelle Elfving, Birthe Löfström Jonsson, John Nilsson, Hans Wikström och Ulrika Marcusson. Ersättare är Doris Hamberg, Margaretha Johansson, Ulf Söderlind, Göran Lundqvist och Gunilla Kallin.

Sven Lindblom

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan