Annons

Annons

Annons

Bredbyn

Läsartext
Lyckad pastoratsfest i Anundsjö kyrka

Örnsköldsviks södra pastorat firade pastoratsfest söndag den 7 maj. Anundsjö kyrka var välfylld och efter mässan bjöd församlingsrådet på ett uppskattat kyrkkaffe med hamburgare utanför församlingsgården.

Detta är en läsartext.

Det bjöds på vacker körsång av medlemmar i de olika körer som finns i Anundsjö och Skorpeds församlingar.

Annons

Som värd för årets pastoratsfest stod församlingarna i Anundsjö och Skorped. Det var också församlingsrådets ordförande i Anundsjö, Nea-Marie Österlund, som hälsade alla välkomna. Nea-Marie betonade att hon ser fram emot att pastoratsfesten blir en tradition.

Pastoratsfesten, som är gemensam för alla sju församlingar i pastoratet, har planerats av församlingsråden i Anundsjö och Skorped tillsammans med församlingarnas arbetslag. Mässan är sammanlyst i hela pastoratet vilket också syntes i kyrkbänkarna.

Annons

Nea-Marie Österlund, ordförande i församlingsrådet i Anundsjö, hälsade alla välkomna till pastoratsfesten.

Ungdomar i Anundsjö församling ledde processionen som kors- och ljusbärare. Kyrkoherde Peter Persman höll dagens predikan på temat ”Att växa i tro”.

Annons

– Det är viktigt att vi är öppna och välkomnande i våra församlingar. Det som är avgörande för att få människor att stanna kvar, är att vi lyckas skapa relationer och vänskap.

– Vi är varandras jordmån, förutsättningen för att växa tillsammans, sa Peter och gjorde en liknelse med trädet som växer och ger frukt.

Kyrkoherde Peter Persman höll dagens predikan på temat ”Att växa i tro”, om vikten av öppna och välkomnande församlingar.

Den efterföljande nattvarden leddes av Petter Nordlander, församlingsherde i Anundsjö och Skorped, tillsammans med församlingsherde Lindha Grimell och komminister Senitha Olsson samt dagens kyrkvärdar Arne Nilsson och Torsten Brunemo. Deltog i förbönen gjorde två av pastoratets diakoner, Tova Eriksson och Anne Nygren.

För vacker körsång svarade medlemmar ur körerna i Anundsjö och Skorped; Samklang, Solbergs kyrkokör, Anundi, Anundsjö Gospel och Tilltro under ledning av körledarna Annica Söderström, Pernilla Sjölund, Johanna Eriksson och Monica Lundin. Vid orgeln återfanns Ida Linné, kyrkomusiker i Nätra.

Efter mässan bjöd församlingsrådet på ett uppskattat kyrkkaffe med goda hamburgare. Det blev en trevlig avslutning på pastoratsfesten. Foto: Monika Genlund

Annons

Efter avslutningen i kyrkan väntade kyrkkaffe utanför församlingsgården. Hamburgarna blev uppskattade och många tog chansen att sitta en stund i solen och mötas över församlingsgränserna.

– Det känns fint att få samlas för gemensam bön och lovsång. Vi är glada att vi fått göra det här hos oss, konstaterade Petter Nordlander.

Monica Backerholm

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan