Annons

Annons

Annons

Bjästa

Läsartext
Populär kulturafton i Nätra drog mycket folk

Det var premiär för Nätra församlings första Kulturkväll i lördags.

De tre körerna Mixturen, Sidensjö kyrkokör och Våran kör inledde tillsammans med barnkören, musiker och körledarna Mikael Linné, Ida Linné och Marianne Skoglund med många härliga sånger.

Detta är en läsartext.

Körerna med barnkören och musiker på kulturkvällen i Nätra kyrka med Idas sommarvisa. Foto: Ingegerd Grimell

Annons

De bjöd på alltifrån Kärlekens tid, Våren, svängiga Närmare marken, Som en pusselbit med flera och Idas sommarvisa allra sist.

Ulrika Marcusson, ordförande i församlingsrådet och som till vardags är musiklärare, hade gjort alla instrumentala arrangemang till musikerna som ackompanjerade körerna. Kulturkvällen hade kyrkan och Löftets kapell som mötesplatser för sång och musik inalles nio, som spände över ett brett musikaliskt område alltifrån klassisk pianomusik och opera på hög nivå, popballader, visor och jazz. Alla fick sitt lystmäte i stora mått och det gällde bara att få hinna höra så mycket som möjligt. Ett stort plus denna kväll var närheten mellan Kyrkan och kapellet.

Konsertpianisten Goncalo Vasques inledde kvällen med Mozarts variationer över Blinka lilla stjärna Foto: Ingegerd Grimell

Annons

Annons

Fantastiskt att få lyssna till de skickliga pianisterna Ida och Mikael Linné spela fyrhändigt på flygeln, bland annat Griegs musik. Likaså konsertpianisten Goncalo Vasque lysande spela Mozart och Petterson Berger. Operasångerskan Gunilla Magnusson med sin vackra röst som fyllde kyrkan med toner ända till takvalvet, sjöng också med Marianne Skoglund duett ackompanjerad av pianisten Kerstin Pelz Wikman och hon avslutade tempramentsfullt med Carmen.

I Löftets kapell sjöng Linda Marie Nygren och Linn Bodin uppskattade popballader tillsammans med Ulrika Marcusson, piano och Johanna Marcusson, cello. De avlöstes av härliga gruppen Gerd Ahnström med Allan och Larzarna, som bjöd på visor och ballader. Sist i Löftets kapell Anders Grimells jazzkvartett som höjde temperaturen med publikvänliga jazzlåtar och avslutade med When the Saints där publiken sjöng med och klappade takten.

Anders Grimells jazzkvartett i Löftets kapell med låten All of me Foto: Ingegerd Grimell

Kvällen avslutades med mässa i kyrkan med prästen Birgitta Blomkvist och allra sist spelade Malcolm Chambers band sin konsert till sena timmen.

Detta var en kulturkväll som gav mersmak i alla riktningar med så många musikaliska förmågor av hög klass i Nätra församling och dessutom en fin konst- och fotoutställning i församlingsgården av Agneta Tomtlund, Kicki Josefsson och Erik Forsberg där också ett smörgåsfika serverades.

Ingegerd Grimell

Linda Marie Nygren och Linn Bodin tillsammans med Ulrika och Johanna Marcusson, piano och cello i en låt av Ted Gärdestad. Foto: Ingegerd Grimell

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan