Annons

Annons

Annons

Örnsköldsvik

Läsartext
Fartfylld vårfest med PRO Domsjö

PRO Domsjös vårfest på Bruksgården gick av stapeln fredagen den 5 maj.

Detta är en läsartext.

Lars Pallander, Allan Åberg (kapellmästare) Lars Lundgren. Foto: Kenth Wiklund

Annons

Redan i dörröppningen andades det vårfest! Kvällens orkester var Allan & Larzarna.

Jag hade fått plats direkt vid scen, tack vare bussiga Britt! Vilken kväll! Musiken flödade!

Ordförande Roger Frisk i blå kostym, med blå snobbnäsduk, blå skjorta, blå propellerfluga och blåa mockaskor, äntrade scenen. Han hälsade oss välkomna till tonerna från Allan & Larzarna. Kapellmästaren Allan Åberg presenterade bandet.

Ordförande Roger Frisk i PRO Domsjö hälsade medlemmarna välkomna. Foto: Kenth Wiklund

De drog igång med Love me tender – Elvis Presley fast på svenska – fiskaren i den Gröna båten. De fortsatte med den ena låten efter den andra, det mesta på svenska. Vilket sound de hade! Om man kan säga så om ett band som spelar vispop?

Annons

Annons

De hade två gitarrer och en kontrabas. De sjöng i välljudande stämmor. De spelade allt! Sven-Ingvars, Ted Gärdestad, Cornelis Vreeswijk Fred Åkerström, Lasse Dahlkvist, Benjamin Ingrosso, Darin Zanyar och minsann hemmasonen Olle Norells låtar som ofta framfördes förr av Domsjöpaika´. Detta passade oss Domsjöbor. Vi är ju som det sjungs i sången om Domsjöborna – Vi är inte direkt ödmjuka!

Hedersmedalj till köket Berit, Siv, Karin, Christina,Siv (Lisbet Flodström saknas på bilden). Foto: Kenth Wiklund

Publiken, det vill säga PRO-medlemmarna, kom uppklädda! Damerna i vackra kreationer, långa kjolar, korta kjolar, långbyxor och med utsökt vackra blusar. Herrarna var inte sämre de var också välklädda! Två stack ut; ordförande i sin vackra kostym och Nisse med lång mörk-rödbrun halsduk knuten som slips.

Vi var nästan hundra som hade hörsammat inbjudan!

Maten var jättegod. Det vankades inbakad fläskfilé med potatisgratäng och chokladbakelse till efterrätt och naturligtvis kaffe. Vi njöt av musiken och samtalade med varandra mellan låtarna. Vips var kvällen nästan slut, när ordförande grep mikrofonen och tog till orda.

Det skulle delas ut ett antal hedersmedaljer. Ett stort beröm till ordförande och styrelsen, som tog detta fina initiativ! Många blev ihågkomna ända från tiden vi hade egen PRO-gård. Ordförande la in en brasklapp, är någon glömd? Då vill jag att ni hör av er!

Annons

Christina Midunger Frisk och Anita Forsberg. Foto: Kenth Wiklund

Annons

Det var överraskande, trevligt och roligt och de visade på vilken bredd som finns inom PRO. Sociala aktiviteter för gamla på institution, massor med aktiviteter i övrigt.

Roger påminde om aktivitetsdagen den 30 maj på Själevads hembygdsgård och han uppmanade oss att inte glömma grillfesten vid Kanotcentralen den 16 juni!

Allan & Larzarna avslutade med Ted och Kenneth Gärdestads Så länge vi kan andas...

Vi applåderade stående! Det kändes som vi dansade ut i vårnatten med lätta steg! Äntligen vår!

Katarina Wiklund

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan