Annons

Annons

Annons

Ett grönare Örnsköldsvik

Insändare
Elsparkcykel är ett utmärkt alternativ till cykel

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Jag tycker det är oseriöst att skriva text om att man tycker folk i dag är ”curlade” och att man förr på den gamla goda tiden minsann fick lov att göra saker själv och samtidigt påstå att man inte är bakåtsträvare, nåväl.

Annons

Du säger att du för tre år sedan förolyckades i Stockholm på grund av en vårdslös sparkcykelförare, vilket så klart är förkastligt. Men hade du hängt med i utvecklingen hade du vetat att för tre år sedan var det fritt fram för sparkcyklarna att ta sig fram på trottoarerna och gångvägar. Det har sedan dess kommit lagar och förhållningsregler kring användandet av sparkcyklarna.

Annons

Bild: Janerik Henriksson/TT

Bland annat får man inte längre köra på trottoarer eller gångvägar. Du hade också vetat att sparkcyklarna numera är geografiskt låsta så att de inte kan framföras i snabbare än gånghastighet på ställen där det kan finnas fotgängare. Du hade även vetat att sparkcyklarna har kravet att de måste utrustas med både fungerande broms och ringklocka.

Jag vet att det här med internet kan vara svårt för vissa och det har jag förståelse för och jag vill ju inte utsätta någon för curlande genom att bifoga en länk så jag uppmanar dig istället att ge dig ut på cybernätet och ”googla” ”elsparkcykel transportstyrelsen” så finns mycket intressant information att ta del av.

Nu släpper vi rädslan och omfamnar framtiden, om det visar sig att det funkar lika dåligt i Ö-vik som det enligt anekdoter fungerar i städer med miljontals invånare så är det inte mer än att vi inte förlänger testet och väntar till bättre alternativ kan testas.

Inte bakåtsträvare

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan