Annons

Annons

Annons

Husum

Läsartext
Valborgsmässofirande i Husum

Centrumkyrkans parkeringar fylldes vid 18-tiden med folk från när och fjärran. Beräkning som gjordes resulterade i cirka 150-tal. Vårsånger strömmade ut från högtalarna och Daniel Nordkvist hälsade välkommen och föreslog ett fyrfaldigt leve för våren som är i antågande. Brasan tändes cirka 18.15.

Detta är en läsartext.

Valborgsfirandet vid Centrumkyrkan i Husum lockade cirka 150 personer.

Annons

Barnen hade flera aktiviteter att delta i. Lek- och hoppborg som blåsts upp, fiskedamm med godispåse som napp vilket roade många som köpte fiskekort=biljett. Flera fick ansiktsmålning utförd och tillfixade visade upp sig för de som ville se målningarna. Zap-a-Hole fanns för att visa sin skicklighet.

Korv med bröd fanns att köpa lämpligt att mumsa i sig under tipspromenaden med kluriga frågor. Till exempel barnfrågorna kunde vara av typ: Vilket livsmedel ska man inte ha i pannkaka? Ägg? Mjöl? Eller vatten? Många barn hade klara svar. Vinstmöjlighet för flera, så även för vuxna.

Annons

Annons

Brasan värmde skönt i den småkalla aftonen. Till det yttre såg brasan stor ut men när väl elden tar fart brinner även en stor brasa snabbt ner eller upp. Önskade man stugvärme fanns servering i församlingsvåningen med smörgåsar kaffe/te eller saft.

Från vänster Daniel Nordkvist, Kjell Tegner och Jonny Nilsson.

Klockan 19 uppmanade Daniel till lyssnande av en konsert inne i Centrumkyrkan. Där samlades drygt 50-tal som fick lyssna till Nilsson/Tegner band. I bandet ingick Jonny Nilsson, Kjell Tegner och gästspelare Daniel Nordkvist. De trakterade instrumenten gitarr, dragspel och klaviatur.

Det bjöds på både solosång, duettsång och till dels allsång om publiken kunde någon sång. Kjell visar sig vara en duktig textförfattare men även kompositör. Flera sånger hade intressanta texter. En sång som jag fastnade för hette "Möten" där han funderade kring frågor som inte alltid ger ett givet svar.

Teamet sjöng en countrylåt och avslutade med en sång som hänsyftade till den förlorade sonen från bibeln. Kjell tackade publiken och påminde om servering i församlingsvåningen dit flera kom. Mycket sång och musik och mer blir det 5/5.

En trevlig kväll med god samvaro för hugade Husumbor.

Ingemar

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan