Annons

Annons

Annons

Sidensjö

Läsartext
Valborgsmässofirande i Drömme

Valborgsmässofirandet 2023 i Nolaskogs var annorlunda. Våren får betraktas sen i år, men konkurrensen med vintern var bara en del – den dominerande var Modos sjunde och avgörande match mot Djurgården.

Detta är en läsartext.

Brasan är tänd som en symbol att våren är i analkande. Foto: Bertil Westin

Annons

Vi funderande i Drömme hur mycket folk kommer, och hur går det i kvällens match. Aktiviteterna startade på hockeybanan där Sara Byström och Maria Engelbrektsson förberett med tipsrunda och olika aktiviteter. Viss fördröjning blev på grund av en regnskur men så kom solen. Brasan ansvarade Roland Thelin och Anders Westman för, och den tändes vid 19.30. Denna lite ruggiga kväll var det skönt att fortsätta firandet inomhus.

Annons

IOGT-NTO-föreningens ordförande Olle Häggström hälsade välkommen till en kväll i samverkan med NBV och kopplat till projektet Kultur och Hälsa med stöd av Region Västernorrland.

Sidensjö kyrkokör framför vårsånger under ledning av Pernilla Sjöund. Foto: Bertil Westin

Annons

Sidensjö kyrkokör har medverkat över 50 år på dessa valborgsmässofirande, så även i år och vi kunde glädjas åt att kören fått många nya deltagare och är ny betydligt fler, även om alla inte kunde vara med denna kväll. Körens ledare är Michael Linné som på grund av resa överlämnat taktpinnen till Pernilla Sjölund denna kväll. Kören framförde Vintern rasat ut, vars rätt namn är Längtan till landet. De fortsatte med Vårvindar friska, Sköna Maj, Våren och Hej vad det susar. Nu känner vi att våren är på väg, och de belönades med varma applåder. Med jämna mellanrum informerades om hockeyresultatet och det går mycket bra även där.

Årets vårtalare var Catharina Karlsson boende i Drömme. Hon inledde med att berätta om när hon fick frågan, och jag citerar ”Att hålla vårtal var inte helt självklart. Det handlar ju om att kliva ut ur den välkända bekvämlighetszonen, att våga utmana sig själv. Därmed precis som allt den knoppade gröna nu – kunna växa lite grann som människa.”

Kvällens vårtalare Catharina Sjöund iklädd Modotröjan så klart. Seger för våren och seger för Modo. Foto: Bertil Westin

Annons

Catharina fortsatte med hennes upplevelse att möta våren på hästryggen, höra hur vårfloden forsar och brusar, och se när snön smälter och växtligheten tar fart. Avslutningsvis var temat tacksamhet. ”Att vi väljer att se det vi har och inte allt som man inte har.”

Våren välkomnades med ett fyrfaldigt leve. Kvällen fortsatte med fika, korv och lotterier på vackra blommor. Så kom det efterlängtade resultatet det blev en fantastisk vinst för Modo. Totalt blev vi närmare 100 personer som samlades kring och inne i den trivsamma Valhallalokalen i Drömme.

Olle Häggström

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan