Annons

Annons

Annons

Innebandy

Läsartext
Fina framgångar för Moälvens P09-lag i innebandy

Moälvens pojkar födda 2009 deltog under helgen i Mästarcupen i innebandy som arrangerades i Gävle.

I cupen deltog 15 lag från landet som under året haft fina framgångar i sitt seriespel på hemma plan.

Detta är en läsartext.

Moälvens pojkar födda -09 efter finalen i Mästarcupen. Besvikna över att inte vunnit men i efterhand jättenöjda över deras insats. Foto: Henrik Jonth

Annons

Tre grupper med fem lag i vardera grupp skulle nu göra upp om pokalen i mästarcupen. Moälvens lag består av 15 spelare och var innan cupen drog igång rejäla underdogs i försnacket inför turneringen.

Efter att ha varit obesegrade i fyra jämna matcher i gruppspelet så mötte man Nykvarns IF i kvartsfinalen. Vinst där med 5-3 och det var dags att möta Fagerhult Habo IBK Ungdom i semifinalen.

Annons

Trots underläge med 3-1 och 5-3 så lyckades man kvittera till 5-5 och förlängning väntade. När det var tio sekunder kvar på den så avgjorde Moälven matchen genom ett backskott av Theo De Santana.

Annons

I finalen mötte man sedan obesegrade Landvetter IBK. Där var Landvetter det klart bättre laget och gick segrande ur finalen med en 9-3 seger. Landvetter vann därmed även i år Mästarcupen för pojkar födda -09.

Moälvenkillarna har gjort en fantastisk turnering och framtiden ser ljus ut för killarna och innebandyn i stort i Örnsköldsvik!

Henrik Jonth

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan