Annons

Annons

Annons

Fotboll

Läsartext
Ö-vikslagen med i världskänt tv-spel

Nu kan du träna Gottne eller Friska Viljor.

Det två Ö-vikslagen är återskapade i ett världskänt fotbollspel.

– Jag visste inte ens att jag var med men det är ju kul, säger Ludvig Kallin, mittfältare i Friska Viljor.

Detta är en läsartext.

Gottnes Alexander Callsén och Ludvig Kallin från Friska Viljor.

Bild: Ludvig Rönnqvist

Annons

Friska Viljor och Gottne IF finns nu i tv-spelet Football manager 2023. Bland spelets alla hundratals ligor och lag hittar du division 2 Norrland – där inga mindre än Friska Viljor och Gottne IF spelar.

– Jag har inte stenkoll, men kul att även vi som spelar i lite lägre divisioner är med, säger Alexander Callsén, back i Gottne IF.

– Jag vet att någon i laget håller på med det här spelet.

Annons

Football manager 2023 är en fotbollssimulator utvecklad av Sports interactive och publicerat av Sega games. Spelet har runt 75 000 spelare varje dag. Spelet går ut på att du själv tar kontroll som tränare över ett valfritt lag i en av spelets 117 ligor, som sträcker sig över hela världen.

Annons

Vyer ur tv-spelet.

Ö-vikslagen är återskapade i minsta detalj och innehåller inte bara alla spelare och tränare utan även lagens hemmaarenor Haraldsängen och Skyttis. Lagens historia finns i spelet men även information om spelarna och dess spelsätt.

Ungdomsakademierna till Gottne och Friska Viljor är även med till en viss del och du som tränare kan kalla upp och ner spelare. Så nu kan du ta över tränarpositionen i Friska Viljor eller Gottne och ta lagen hela vägen till Champions league om du nu så vill.

Spelet Football manager har funnits sen 2005 och släppt 22 titlar sen dess, men denna artikel skrevs för att föra uppmärksamhet till oss i Ö-vik om att Friska Viljor och Gottne IF är med.

Elvis Westling

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan