Annons

Annons

Annons

Själevad-Haffsta

Läsartext
Fin påskgudstjänst i Själevad

En mycket trivsam gudstjänst hölls i Själevads kyrka på annandag påsk.

Detta är en läsartext.

Ewa Bylin och Marie Hörnell blev ”kittet” som band ihop de olika delarna i annandagens gudstjänst. Foto: Kjell Larsson

Annons

Vid ankomsten välkomnades man av kyrkvaktmästare, kyrkvärd, präst samt organisten Marie Hörnell och sångerskan Ewa Bylin. Att bli välkomnad av kyrkoherden Peter Persman med orden, idag firar vi påskens andra dag, kändes fint. Det fanns bara glädje och värme i innanför kyrkporten.

Efter att kyrkklockorna ringt in gudstjänsten lotsades kyrkobesökarna framåt i gudstjänstordningen av kyrkvärden, som sedan överlämnade ordet till kyrkoherden, som uttryckte sin glädje över att kunna väva in musik vid firandet av Jesus uppståndelse. Jag har nyss hört prästen Kurt Enberg i Gidböle uttrycka, ju mer musik desto bättre. Visst är det så, men som alltid är lagom bäst, så det fick bli tre musikframträdanden av Ewa & Marie utöver påskpsalmerna.

Annons

Annons

Peter Persman höll sin vana trogen en lågmäld predikan med mycket tyngd i. Varenda stavelse tar man till sitt hjärta.

Först fick vi höra Esmeraldas bön ur ”Ringaren från Notre Dame” framföras finstämt av Ewa Bylin till det finstämda ackompanjemanget på flygeln av organisten Marie Hörnell, som på kyrkorgeln spelade till psalmerna. ”Esmeraldas bön” framkallade rysningar. 30 minuter senare kom Ewa & Marie tillbaka, med ”Rör vid min själ” till melodin ”You raise me up”. Det kändes, vill jag lova. Att koppla ihop sången med påsken gjorde allt ännu känslosammare.

Kyrkvärden skötte gudstjänstordningen lysande.

Efter psalmsången ”Dina händer är fulla av blommor”, med försångaren Jonathan Wåhlstedth, som blev framropad av Peter Persman, så återstod bara en sång, innan gudstjänsten tog slut och folk gick fram från kyrkbänkarna för att få trycka händerna på Peter Persman, Marie Hörnell, Ewa Bylin och kyrkvärden. Detta måste ha känts bra för alla inblandade och att därefter få gå hemåt med ”Han är sannerligen uppstånden” ringande inne i huvudet.

Annons

Sista sången blev ”Till min Gud”.

Kjell Larsson

Ewa Bylin har fått Guds gåva att kunna sjunga känslosamt med stor inlevelse.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan