Annons

Annons

Annons

Husum

Läsartext
Cafékväll i Gidböle med Margot Ögren

I Gidböles trivsamma Bönhus hölls den 31 mars en cafékväll med sång och musik av Margot Ögren, Jenny Edstrand och Malin Sandström.

Detta är en läsartext.

Sin vana trogen tog Margaretha Bodin emot gästerna med varma goa kramar. När klockan blev sju och det officiella välkomnandet tog vid, hjälptes Thomas Nordström och Margaretha Bodin åt. Det blev direkt applåder efter att ”Maggan”, som Margaretha Bodin lystrar till, läst upp sin rimmade välkomstvers.

Inbjudaren Thomas Nordström i predikstolen har delat ut blommor till Kurt Enberg, Malin Sandström, Jenny Edstrand och Margot Ögren, som lämnat över blommorna till maken Sture som var cafékvällens ljudtekniker. Foto: Kjell Larsson

Därefter var det klart för Margot Ögren att presentera sina sångfåglar Jenny Edstrand och Malin Sandström, för att därefter inleda med ”Sjung sången han ger dig”, som blev startskottet för ett musikaliskt fyrverkeri av Guds Nåde. Margot Ögren spred värme och glädje i hela Bönhuset och givetvis hakade sångfåglarna på. Det blev en otrolig dynamik i sången, då Jenny och Malin kompar så bra ihop med pådrivaren Margot Ögren. Framgången bygger givetvis på att man trivs så bra ihop. Man började sjunga tillsammans 2016 och de kan nog inte räkna dem alla, de timmar de tillbringat för att öva. Att sjunga inför publik blir sedan grädden på moset.

Annons

Annons

Margot Ögren väljer sånger med mycket fart och fläkt i. Foto: Kjell Larsson

Efter att trion sjungit 9 sånger blev det sedvanlig andakt. Sedvanlig vill jag ändå inte påstå, att Kurt Enbergs andakt var. Kurt Enberg inledde med att säga, ju mer musik det blir före andakten desto bättre, vilket gjorde att det blev en andakt där alla i Bönhuset höll sig vakna. Kurt Enberg berättade om sin tid som rektor på Mellansels Folkhögskola, där han lärde sig att det var naturligt att vara rädd, men det gällde att besegra rädslan. Visst måste Jesus varit rädd då han satt och åt sista måltiden med de 12 lärjungarna och visste om att han nästa dag skulle korsfästas. En mycket intressant andakt som avslutades med alla verserna i psalmen ”En liten stund med Jesus”.

Malin Sandström, Jenny Edstrand och Margot Ögren fick många och långa applåder under cafékvällen. Foto: Kjell Larsson

Margot Ögren kom tillbaka med fart och fläkt i sex sånger till. Mycket vackert med ”Han går aldrig förbi dig”, där Jenny Edstrand sjöng verserna och Malin Sandström tillsammans med Margot och församlingen kom in på refrängerna.

Annons

Efter 90 minuters sång inklusive andakt bjöds det på fika av inbjudarna Birgit och Thomas Nordström och energiknippet Margaretha Bodin. Kaffet smakade himmelskt och strax efter klockan nio var det så dags att lämna Bönhuset för den här gången.

I slutet på april kommer nästa cafékväll med mycket sång och musik. Ett smart sätt av den lilla EFS-föreningen att dra folk till Gidböle Bönhus, som finansieras av medlemmarnas osjälviska arbete, samt intäkter vid musikcaféer och dylikt.

Kjell Larsson

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan