Annons

Annons

Annons

Friluftsliv i Höga kusten

Insändare
Fackelfesten blev fackelstunden

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Med fjolårets trevliga fackelfest på Bäckfjärden i minnet, blev jag väldigt glad över att få läsa att det skulle bli i år också på Höglandssjön. Det som dock blev en mycket trevlig folklig kväll i fjol, blev i år mest bara... en stund. Jag var en smula förvånad över att den skulle starta så tidigt som klockan 18. Det är ju inte riktigt mörkt då så här års och kanske lite knappt för alla som jobbat och vill äta middag före, men det var ju inga problem att komma lite sent ifjol. Det varade ju hela kvällen.

Annons

Annons

Fackelfest på Höglandssjön i helgen.

Bild: Robbin Norgren

Jag kom dit så där en kvart, tjugo minuter efter utsatt tid. Folk står stilla i en form av hjärta. Jag hinner tända min fackla. Då hör jag folk prata om att ”det är nog dags att gå nu” och hjärtat börjar röra på sig. Trevligt, tänkte jag. Nu kommer folk att gå runt sjön, utomhusmingla, träffas och bara ha en lite trevlig och annorlunda kväll. Som på Bäckfjärden ifjol... Icke.

Istället går alla människor mot parkeringen, kastar facklan och går hem. Långt före klockan sju var Höglandssjön i det närmaste tom och lika mörk som vanligt. Man kan ju hoppas att Bäckfjärden fryser på lite bättre till nästa år, men det är nog inte det det handlar om. Det handlar nog om att Ö-viksborna ska frångå vanan att om en trevlig tillställning blir lite för bra, måste vi påminna oss om att vi faktiskt är (d)Ö-viksbor.

Men hamburgaren på hemvägen satt bra.

Lite snopen

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan