Annons

Annons

Annons

Nätra landsbygd

Läsartext
Edenskidan på sportlovet i Vik

Det var strålande sol med bästa väderlek när Martin Norberg och Stefan Bervelius tillsammans med sekretariatet Stina Kristofersson och Linnea Byström gav startsignalen för sportlovets Edenskidan i tisdags i Vik. Det var 56 tävlingssugna barn i olika åldersgrupper indelade i barnspåret, 1,5 kilometer och 2,5 kilometer för de äldsta barnen.

Detta är en läsartext.

Nu är spänningen stor. Martin Norberg ger startsignal till åkare nr 3 och mamma hejar på sin telning. Foto: Ingegerd Grimell

Annons

Martin Norberg och Stefan Bervelius hade lagt upp jättefina spår med markeringar, start och mål tillsammans med Anita Karlström och Karin Lindström dagarna innan, så det inte skulle vara problem för barnen att hitta rätt i banan.

Ovanligt många åskådare hade samlats till tävlingen då hela den stora parkeringen på Edenborg var fylld till sista plats, så många fick parkera utanför.

Annons

Inne i föreningsgården gällde det för Agneta, Emma, Lena, Lotta och Ingegerd att hinna göra i ordning alla hembakade semlor upp mot 200 som skulle fyllas efter många olika önskemål och hinna bli klart till den första etappen av skidåkare som åkt i mål.

Annons

Den varma chokladen, där mjölken var sponsrad av Norrmejerier och saften och kaffet smakade extra gott den här dagen tillsammans med semlorna till de cirka 160-talet åskådare och barn. Lika stor åtgång var det på korven, brödet och festisarna, som en stor matvarubutik i Bjästa sponsrat och som gick åt som smör i solen så Jan- Erik, Lage, Tuva och Philip hade fullt upp med att hinna serva alla.

Äntligen får första gruppen det efterlängtade fikat med semlor och choklad. Foto: Ingegerd Grimell

Ett lotteri där många skänkt fina gåvor var mycket populärt för alla stora som små och höjdpunkten blev till sist utdelningen av medaljerna till alla tävlande barn som var i valörerna guld, silver och brons. Det blev många hurrarop och applåder.

I Edenborg är den här traditionen snart 90 år med skidåkning och semlor just på sportlovets tisdag och som förhoppningsvis kommer att fortsätta om alla hjälps åt på olika sätt som är ett motto för Edenborgs Kultur- och arrangemangsförening.

Ingegerd Grimell

Dagens höjdpunkt är medaljutdelningen med Martin Norberg och Stefan Bervelius Foto: Ingegerd Grimell

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan