Annons

Annons

Annons

Örnsköldsvik

Insändare
Ensamheten – en utmaning för kyrkan

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

På ett förtjänstfullt sätt har ÖA delgett läsarna erfarenheter av psykisk ohälsa, dels i form av insändare men även i artiklar.

En stor utmaning för kyrkan är att arbeta förebyggande. Ensamheten håller på att utvecklas till ett folkhälsoproblem som inte bara drabbar äldre utan även unga människor.

Den statistik som finns borde få församlingarna att ställa sig frågan ”En församling i tiden, vad bedriver den för verksamhet?”. De som tillhör frikyrkan i vår stad, kan slå på bröstet och säga att Ö-vik stad ligger på tredje plats i frikyrklighet.

Annons

Annons

Men frågan är, återspeglar sig det i den verksamhet som skall möta de behov som man kan ha, om kan lever i ett ensamhushåll. Jag tycker inte det. På det har området bör det gå att göra mer som kyrka.

Sverige är det mest singeltäta landet i världen. Det återspeglar sig också i våra kristna sammanhang. Med enkla åtgärder i samarbete med andra församlingar, så skulle man kunna sätta guldkant på livet, för de som är singel. Det borde vara ett återkommande samtalsämne i  Ö-viks Kristna Råd som består av representanter från de olika kyrkorna i vår stad.

Vad vi tillsammans kan göra för att möte de behov som de i våra församlingar som är singel kan ha och som stavas GEMENSKAP. Alla har inte ett fungerande nätverk eller en familj. Här går det att göra mer om viljan finns och om behovet prioriteternas.

Mona Lundin, Bjästa

Bild: Daniel Gustafsson

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan