Annons

Annons

Annons

Krisen i Region Västernorrland

Insändare
Replik: S har jobbat hårt på att bota symtomen

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Replik på S: Svårt att hålla med om ”stora satsningar” på sjukvården (ÖA 7/1).

Glenn, du skriver att du har svårt att hålla med om att det är stora satsningar som krävs i hälso och sjukvården.

Det var inget nytt, det visste vi redan. Det har märkts om man säger så.

Annons

Annons

Maria Borgehammar (KD) och Glenn Nordlund (S).

Bild: Gunnar Stattin

I dag står vi inför resultatet av dessa uteblivna satsningar och omfattande neddragningar. Vi står inför personal som saknas, och personal som mår dåligt. Vi står inför saknade vårdplatser och hotad patientsäkerhet. Det handlar om en organisation som inte fungerar och ett rejält budgetunderskott.

Lösningen vi sett S haft är småduttande här och där, med besparingar och neddragningar som inte löser några som helst problem i längden. S har jobbat hårt på att bota symtomen utan att grundproblemet lösts.

Att vi Kristdemokrater vill behålla våra tre akutsjukhus i Västernorrland är känt sedan länge. Vi vill inte se fler nedlagda BB eller ambulanser som skyfflar patienter långa sträckor förenat med allvarlig risk.

Personligen skulle jag vilja se att de styrande satsar på personalen allra först, för det är där allt utgår. Framförallt behöver vi anställa och behålla våra sjuksköterskor.

Brist på sjuksköterskor leder till brist på vårdplatser, som i sin tur sänker sjukhusens kapacitet. Detta skapar vårdköer som i värsta fall kostar liv.

Arbetsvillkoren måste förbättras för vårdpersonalen! Det ska vara rimliga och påverkansbara arbetsscheman, bättre karriärvägar och rättvisa löner.

Annons

Satsningar på personalen vet vi leder till ökad patientnytta vilket vi inte med säkerhet kan säga att ett ytterligare lager av mellanchefer gör.

Vi behöver satsa för att vinna Glenn, vi behöver satsa stort, fort och framförallt rätt!

Maria Borgehammar, KD Region Västernorrland

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan