AnnonsLindholms Bil

Lindholms Bil storsatsar på miljön – här är deras nya publika laddstolpar

I september registrerades det för första gången fler elbilar än bensin- och dieselbilar i Sverige.

Det kommer inte som någon nyhet för Lindholms Bil i Örnsköldsvik som har sett skiftningen komma i branschen under en längre tid. De har precis installerat 16 nya publika laddstolpar.

– Vi gör inte det här för att tjäna pengar, det är en service som vi vill kunna erbjuda våra kunder, säger Mikael Ödmark, platschef.

Niklas Sirviö på Övik Energi tillsammans med Lindholms platschef Mikael Ödmark vid en av de nya laddstolparna.

Lindholms Bil i Örnsköldsvik har arbetat aktivt med hållbarhet under flera år. Målet är att verksamheten ska lämna så lite klimatavtryck som möjligt. Mikael Ödmark, platschef, berättar att det är ett gemensamt arbete där personalen också har möjlighet att komma med nya tankar och idéer.

Deras senaste storsatsning är publika laddstolpar. Det är ett samarbete med Övik Energi – och de två bolagen ser mycket positivt på framtiden.

– Det är viktigt för oss att stötta lokala företag. Tillsammans kan vi bidra till en hållbar utveckling i Örnsköldsvik. All el som vi köper från Övik Energi är dessutom helt fossilfri och kommer från norrländsk vattenkraft, säger Mikael Ödmark, platschef.

Här kan du läsa mer om Lindholms Bil i Ö-vik, se vilka som jobbar där och även hitta kontaktinformati0n

"Alla är varmt välkomna att använda våra laddstolpar", säger Mikael Ödmark.

Mikael Ödmark berättar att de har installerat 16 publika laddstolpar och förutom ett samarbete mellan Lindholms och Övik Energi så delfinansieras satsningen av Naturvårdsverket och deras projekt Klimatklivet. Det handlar om 14 AC-stolpe och en DC-stolpe, som är en snabbladdare, fördelat på två handskar. Förutom att det är ett steg framåt i deras miljöarbete vill Lindholms Bil ge ännu bättre service till sina kunder.

– Intresset för hybrider och helt elektriska bilar ökar. Vi säljer allt fler modeller och vi vill att våra kunder ska kunna ladda sina fordon hos oss. Det ligger även ett gym vägg i vägg med oss, och vi är också granne med Modos hemmaarena, säger Mikael Ödmark.

Kika in Lindholms breda utbud av lagerbilar här

"Lindholms Bil ser fördelarna med att arbeta lokalt", säger Mikael Ödmark, angående samarbetet med Övik Energi.

Om du vill använda de publika laddstolparna betalar du din laddtid snabbt och enkelt genom appen Easy Park.

– Alla är varmt välkomna att använda våra laddstolpar. Det spelar ingen roll om de besöker oss, tränar, eller tittar på en hockeymatch, poängterar Mikael Ödmark.

För att enkelt börja använda Lindholms laddstolpar - gå vidare till Easy Park och ladda ner deras app eller klicka på QR-koden på bilden.

Niklas Sirviö, chef inom företagsförsäljning på Övik Energi, tycker att det är roligt att Lindholms Bil vill vara en del av den nya energiomställningen.

– Vi vill underlätta för våra kunder att nyttja ny teknik. Lindholms Bil ser fördelarna med att arbeta lokalt, och vi har ett mycket bra samarbete, säger han.

Läs mer om Lindholms tidsbegränsade kampanjer och erbjudanden här

Niklas Sirviö hyllar Lindholms Bil och faktumet att de ligger i framkant i den nya energiomställningen.

I början av december var det invigning av de nya laddstolparna och nu är samtliga i bruk. Mikael Ödmark och hans kollegor har redan börjat fundera på nästa steg.

– Vi har redan kommit otroligt långt i vårt miljöarbete. Det innebär också att vi måste fundera lite extra på vad vi ska göra härnäst. Vi har redan gjort ganska mycket för klimatet i vår verksamhet, men det är viktigt för oss att hela tiden blicka framåt, säger han.

Inbäddat innehåll

Inbäddat innehåll

Denna text är en annons producerad av Bonnier News Brand Studio och inte av Allehanda.ses redaktion. Vill du veta mer om hur vi arbetar med denna typ av material får du gärna kontakta oss på cm.native@bonniernews.se
Till toppen av sidan