Annons

Annons

Annons

Dina skattepengar

Insändare
När ska politikerna lära sig?

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Man behöver inte vara matematiker för att förstå att ska man få igenom en budget i kommunen så måste man veta att man har stöd för den när det vankas omröstning.

Örnsköldsviksalliansen firade vilt när dom såg att de för första gången någonsin kunde ta över makten i Örnsköldsviks kommun, men det de inte verkade se var att de behövde ha Sverigedemokraternas röster för att kunna få igenom sin budget, eller minst få dessa Sverigedemokraters röster att läggas ner.

Annons

Annons

Hur resonerade egentligen Alliansen? Ja, de räknade nog kallt med att man kan få Sverigedemokraterna att sälja sig utan att få en ett dyft tillbaka, har men ens fört en dialog med Sverigedemokraterna? Trodde man i sin enfald att Sverigedemokraterna platt skulle lägga sig utan att få ens vara med i diskussionen och få något tillbaka? Inte kan väl Alliansens politiker vara så naiva att man trodde det? Skulle dessa naiva företrädare tycka detsamma om det var dom som inte fick vara med och ha en dialog? Knappast.

Sverigedemokraterna är ett stort parti, både nationellt och i Örnsköldsvik, vill man få dessa med på tåget är det minsta man kan göra samtala. Det är sandlådenivå på politikerna i Örnsköldsvik som inte ens kan samtala i de frågor de är relativt överens med Sverigedemokraterna om.

Det ni gör fungerar inte, det ser vi nationellt där Sverigedemokraterna är näst största parti och det hade de aldrig blivit om ni andra hade kommit upp ur sandlådan och börjat samtala med dom, inte om dom. Sent ska syndaren vakna, frågan är bara när för S, M, KD, C och V. Medan ni funderar och inte talar med Sverigedemokraterna växer dom sig starkare för var dag som går.

Håkan Edlund

Bild: Robbin Norgren

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan