Annons

Annons

Annons

Örnsköldsvik

Insändare
Mänskliga rättigheter gäller även för SD

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Den trumpanstrukna ledaren som ÖA publicerar om SD:s kommunala representant Gösta Nordberg bör diskuteras. Ledarskribent Englunds, trodde annars jobbet var på TÅ numera, andra påhopp på SD efter budgetomröstningen i måndags saknar alla normala politiska vinklar. Nej, eftersom Alliansens mediala härförare fick se sitt blocks budget röstas ner av S, V och SD måste det finnas en komplott bakom. Moderaternas Johannes Nordin var efter förlusten av samma uppfattning. Tämligen fult att då sjukdomsförklara gruppledaren Gösta Nordberg. Han är för gammal och därför inte vid sina sinnens fulla bruk? Om SD hade röstat på Alliansens förslag hade Nordberg förklarats frisk då? Deltagarna vid kommunfullmäktiges möte uppmanades skilja på sak och person och det gäller väl även god publicistisk sed? Men för Englund vet vi ju sedan gammalt att dessa regler inte gäller.

Annons

Annons

Gösta Nordberg (SD) tillsammans med Jenny Voittonen (SD).

Bild: Robbin Norgren

När Viktor Holmström, ÖA, inför budgetförhandlingarna ledde en debatt förra fredagen framkom att Jenny Voittonen, SD, delade uppfattning med såväl sossarnas Sondell som vänsterns Carlsson. Alliansens budget bestod helt enkelt bara av rubriker. Ta bort Kulturskolan, skär ner välfärden, ta bort bussen.

När alliansens företrädare i måndags mötte oppositionens frågor kunde de inte svara på en enda fråga. Åkerlind avfärdade Kulturskolans öde med att det är väl inte den enda kulturen i Ö-vik. För Johannes Nordin skulle de stulna kulturmiljonerna gå i början av debatten till elever som inte klarade betygsmålen till gymnasiet. Lite senare när värmen steg skulle pengarna gå till barn med psykisk ohälsa. Mig veterligt är det regionens budget. Men som gammal lärare vet jag vad som händer när man kopierar andras arbeten. Det avslöjas alltid vid redovisningen när det är frågestund. Oldenburg, bildningsnämndens tilltänkta ordförande, har nog nytta av gå en kurs hos avgående ordförande Howcroft. Politik handlar inte bara om jag och jag.

De många reaktioner som framkommit i Facebookgruppen Revolting Children visar på ett starkt stöd för Kulturskolans arbete. Från alla åldrar.

Maggie Eriksson

Svar direkt

Att tycka att alla politiker ska behandlas lika är inte att visa förakt för äldre människor. Tvärtom. Det är att visa respekt att inte kräva särbehandling. Det finns dessutom gott om äldre människor med kapacitet som vida överträffar yngre. Se bara på USA:s president Joe Biden.

Tomas Izaias Englund, politisk redaktör (lib.)

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan