Annons

Annons

Annons

Dina skattepengar

Insändare
V: Låt oss lyfta blicken för att se hela bilden

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

I måndagens omröstning i kommunfullmäktige fälldes Alliansens budget under ett historiskt sammanträde.

Med tanke på de negativa konsekvenser som Alliansens budget skulle ha fått för kultur, barn och välfärd, är det helt logiskt och rättvist att den röstades ner av alla övriga partier i fullmäktige.

Det är värt att notera att det finns två partier som redan från första början flaggade för att Alliansens budget var en påtagligt hot mot kulturskolan, barnens busskort och arbetsmarknadsenheten. Nämligen Vänsterpartiet och Socialdemokraterna. De hade också tidigt påtalat de luddiga skrivningarna om andra aktörer i välfärden.

Annons

Annons

Bild: Robbin Norgren

Jag vill också poängtera att det var dessa två partier, som tog upp debatten i kommunfullmäktige och ställde de rätta frågorna. De var tidigt ute och pratade med de grupper som skulle påverkas negativt om Alliansens budget gick igenom. Folket i vårt kära Örnsköldsvik skapade ett tryck i opinionen och med gemensamma krafter kunde vi stoppa Alliansens budgetförslag.

Det är sant att det var en tredje grupp, som tidigare inte hade yttrat sig konkret om var de stod i frågan, som nu gjorde att Alliansens budget föll. Det partiet blev nu tungan på vågen.

När vi får läsa insändaren Alliansens politiska dövhet är märklig, är det svårt att inte hålla med allt, förutom frasen: ” i framtiden ska jag minnas att det var de som värnade kulturskolan 2022”. Det är rätt att SD tolkade vart vinden blåste, men det var en vind som skapades i alla forum där hotet i Alliansens budget diskuterades, det var där värnande av kulturskolan, busskortet, arbetsmarknadsenheten och välfärden ägde rum.

Nelson Rivera, ersättare i Kommunfullmäktige för Vänsterpartiet

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan