Annons

Annons

Annons

Dina skattepengar

Insändare
ÖA:s ledarskribent bristfälliga analys

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

ÖA:s ledarsida definierar sig som oberoende liberal med Tomas Izaias Englund som dess liberal aktivist mer än något annat.

Ledarskribenten inleder bland annat med påståendet: ”Att SD kraschade budgetomröstningen i fullmäktige har väldigt lite att göra med det politiska innehållet utan handlar enbart om att jävlas med Anna-Britta Åkerlinds (C) gäng.”

Annons

Bild: Gunnar Stattin

Annons

Att med oratoriska kullerbyttor bagatellisera den stora engagemang som skapades hos Örnsköldsviks befolkning, när viktiga delar som kulturhuset, gratis busskort och arbetsmarknadsenheten var hotade av Alliansens budget, visar lik Alliansen, på ett mycket begränsat verklighetsperspektiv. Det var exakt det politiska innehållet som fällde Alliansens budget, eller är det så att ledarskribenten i ÖA vill, i sin aktivism, att Alliansens budget skall tillämpas i Örnsköldsviks kommun?

Men det finns mer, ledarsidan avslutar med: ”Några symboliska eftergifter som bibehållen kulturskola och gratis busskort är sannolikt ett pris värt att betala för att en gång för alla få slut på den parlamentariska utpressningen SD försöka bedriva.”

Jag försäkrar att bibehållen kulturskola, gratis busskort är inte symboler, deras värde är högst objektiva och determinerar också i högsta grad, hur Örnsköldsvik positionerar sig i frågor som jämlikhet och jämställdhet. Örnsköldsviks befolkning visade tydligt att det inte är ett pris värt att betala.

Det som ledarskribenten har mycket rätt i däremot, är att media och alla andra som önskar, ska granska objektiv dem krafter som bakom kulisserna styr, eller försöka styra dem demokratiska processer.

Annons

Nelson Rivera (V), ersättare i kommunfullmäktige

Annons

Svar direkt: Det är nog få utöver Riviera som tror att det var protesterna eller det politiska innehållet som fällde avgörandet. Det var Sverigedemokraternas opportunism.

Tomas Izaias Englund, politisk redaktör (lib.)

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan