Annons

Annons

Annons

Dina skattepengar

Insändare
Alliansens nya välfärdspolitik

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Att det är tydligt att det nya styret som tar vid efter nyår kommer att styra om ekonomin är ingen underdrift, och detta kommer särskilt påverka de som redan nu har svårt att klara vardagens alla utmaningar. Jag tänker givetvis närmast på alla de föräldrar som har barn som haft avgiftsfria ungdomskort, som varit en stor del av lösningen av deras livspussel.

Annons

Nästa spik i välfärdskistan blir naturligtvis nedskärningarna på Startpunkten, och den nedläggning som närmar sig i och med Alliansens budgetförslag. Det är ett dråpslag mot kommuninvånare som av vitt skilda skäl behöver stöd och en hjälpande hand. Alliansen har genom sina uttalanden gjort gällande att all icke lagstadgad verksamhet ska ses över. Detta slår alltså inte bara mot Startpunkten, utan även mot flera andra verksamheter där Socialdemokraterna i stället värnat alla medborgare. Att Alliansen i budgetförslaget försöker tysta Trehörningsjöborna med en ny oljepanna till skolan är ett annat lågvattenmärke.

Annons

En del kanske tänker att det inte är så viktigt vem som styr i kommunen, och att det inte gör någon skillnad. Alliansens budgetförslag är ett tydligt bevis på att det gör stor skillnad, om inte för dig själv så för ditt syskon som jobbar inom omsorgen, eller för din arbetslösa förälder.

Jag för min del står stolt bakom det budgetförslag Socialdemokraterna har lagt med alla medborgares trygghet och jämlikhet i fokus.

Torbjörn Westman, Stolt socialdemokrat

Bild: Izabelle Nordfjell

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan