Annons

Annons

Annons

Dina skattepengar

Insändare
S: Vilket Örnsköldsvik vill du leva i?

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Örnsköldsviksalliansen presenterar ett budgetförslag som betyder kraftiga besparingar på vår gemensamma välfärd, och utförsäljning av vård och omsorg. De vill bland annat ta bort fixartjänsterna som hjälper äldre med att exempelvis byta glödlampor och tvätta fönster, vilket minskar risken för fallolyckor i hemmet. De föreslår också neddragningar på de viktiga träffpunkterna, som idag hjälper till att minska äldres sociala isolering. Det handlar om en nedmontering av välfärden som kommer påbörjas så snart Örnsköldsviksalliansen får chansen.

Annons

Annons

Frat Kandemir (S), kommunfullmäktigeledamot

Bild: Izabelle Nordfjell, Klara Misgeld

Ungdomars möjlighet till en innehållsrik fritid minskar kraftigt i och med Örnsköldsviksalliansens budgetförslag. De avgiftsbelägger ungdomsbusskorten och begränsar därigenom barn och ungas möjlighet att ta sig till vänner, fritidsaktiviteter och andra evenemang. Dessutom avgiftsbelägger de Kulturskolan, och gör stora neddragningar i deras verksamhet. Detta resulterar i att bara de barn och unga med föräldrar som har råd att betala kan ta del av verksamheten, och vara en del av Örnsköldsviks gemensamma kulturskapande.

Neddragningarna på bland annat Arbetsmarknadsenheten och Startpunkten drabbar de som har det svårast. Sanningen är att de pengar ÖrnsköldsviksAlliansen tror att de sparar in nu, kommer leda till ökade samhällskostnader senare när människor inte fått ta del av de viktiga insatser dessa verksamheter bidrar till.

Jag tror inte att det var ett sådant här samhälle de som röstade på Örnsköldsviksalliansen såg framför sig.

Det står klart att vi har tuffa ekonomiska år framför oss, inte bara i Örnsköldsvik utan i hela kommunsverige. I den socialdemokratiska budgeten finns trots detta plats för arbete för heltider inom omsorgen, avgiftsfria busskort för ungdomar och förebyggande och främjande insatser för de som behöver det mest. Det handlar om att prioritera, och vi socialdemokrater prioriterar alltid ett solidariskt, jämlikt samhälle där alla människor har lika värde och lika rättigheter.

Frat Kandemir (S), kommunfullmäktigeledamot

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan