Annons

Annons

Annons

Nedskärningarna på Kulturskolan

Insändare
Nu får Alliansen pudla om Kulturskolan

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Att kommunen måste spara och skära ned på olika tunga kostnadsposter ter sig ganska naturligt om man ska kunna sänka skatter och få ekonomin i balans när befolkningsunderlaget tryter och vissa kostnader skenar. När man skär ned på en service, eller tänkta materielinvesteringar, så skär man bildligt talat i döda ting, men – att skära i en pedagogisk verksamhet, är mera som att skära i hjärtat.

Annons

Kulturskolan ägnar sig åt en pedagogisk verksamhet som syftar till att utveckla sinnen. Bevisligen så utvecklas hjärnan gynnsamt och man får bättre färdigheter på många områden genom konst och musik.

Annons

Psykologin runt kulturverksamhet kan också vara en nyckel för de barn och ungdomar som inte mår bra av olika anledningar. Psykologer som arbetar med trasiga barn eller personer med bokstavskombinationer, understryker vikten av att kunna ge stimulans i form av exempelvis musikutövning. I Kulturskolan ges alla en chans. Man behöver inte bli yrkesmusiker, men man får ett kreativt intresse och en bred kunskap som man bär med sig hela livet.

Anna-Britta Åkerlind (C), får nu stå till svars för ett ogenomtänkt och dåligt förslag från Alliansen. Med all rätt!

Hur man kommit fram till förslaget och vilken konsekvensanalys man gjort innan förslaget röstades fram – det är höljt i dunkel. Alliansen har fortfarande tid på sig att ”göra en pudel”.

Musikintresserad tusenkonstnär

Bild: TT

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan