Annons

Annons

Annons

Örnsköldsvik

Läsartext
Dansmusik den nya flugan för sittande publik

Den populäre gitarristen och sångaren Kent Sundberg från Sollefteå drog den 23 november 45 personer till Kom In, då han kom tillbaka till Örnsköldsvik för femtioelfte gången. Det är den högsta siffran för Kom In, efter att man öppnat upp igen efter coronapandemin, konstaterade den alltid lika glada aktivitetsledaren Anna Borg, som sken som en sol där hon trippade fram mellan borden.

Detta är en läsartext.

Kent Sundberg spelar musik, som väcker ljuva minnen. Foto: Kjell Larsson

Annons

Folk gillar att sitta och lyssna på dansmusik och kanske få se några modiga par gå upp och stuffa. Säkra kort på Kom In är tvillingsystrarna Lisbeth och Karin Vinter från Movattnet, vilka högg tag i var sin kavaljer, innan det bar av över golvet till en Lasse Stefanz låt från 60-talet. Nu var det inte bara Lasse Stefanz låtar det gick att dansa till, utan precis allt som Kent Sundberg spelade.

Annons

Visst kom publiken på Kom In ihåg Cool Candys, som bjöd upp till dans på Gnistan och Folkets Park då det begav sig på det ljuva sextiotalet. Alla nickade och log då Kent Sundberg drog igång sin musiktimme med Baby Blue. Sven-Erics var en annan populär orkester från förr, som blev ihågkommen med ”Det gick en liten ängel”.

Annons

Peter Grundström från Björna har många klassiska danslåtar på sitt samvete och Kent Sundberg betade av en bunt av dem. Peter Grundström har skrivit musik direkt till Christer Sjögren och Vikingarna, så visst fick vi höra att ”Livet har varit gott mot mig”.

Till Golden Hits, räknas Emile Fords ”Still”, Elvis Presleys ”Teddy Bear”, Little Gerards ”Buona Sera” och en ösig ”Gitarr Boogie”. Det är helt enkelt så att Kent Sundberg plockar fram den musik som folk vill ha. Sin vana trogen avslutade Kent musiktimmen, som denna gång råkade bli 90 minuter, med Bengt Hennings ”När vi måste ta farväl”.

Att Kent Sundberg kommer tillbaka till Örnsköldsvik är oomtvistat och i mars kommer han till Husumgården, där det lär bli en lika livad och glad timme på PRO Husums medlemsmöte.

Kjell Larsson

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan