Annons

Annons

Annons

Nedskärningarna på Kulturskolan

Insändare
Wahléns argument för Kulturskolan är klockrena

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

David Wahléns insändare är klockren! Sällan har en insändare (ÖA 22/11) så välformulerat och välunderbyggt beskrivit de synnerligen negativa konsekvenserna för Örnsköldsviks kommun som den föreslagna nedskärningen av kulturskolan kan komma att innebära. Jag syftar på David Wahléns insändare visar på punkt efter punkt hur galet sparförslaget på kulturskolan slår, både för barn och ungdomar. Ö-viksborna i allmänhet och inte minst för Örnsköldsviks rykte och attraktiviter som inflyttningskommun.

Annons

Annons

David Wahlén är ett exempel på hur Ö-viks kulturliv kunnat berikas genom att han med sambo flyttat hit från annan ort och bedriver kvalificerad undervisning i musik, både i körer och orkestrar. Wahlén är för övrigt en av Sveriges absolut främsta dragspelsvirutioser med flera stora utmärkelser och priser och har en gedigen musikalisk utbildning.

Naturligtvis talar han i egen sak när det gäller den här frågan, men sällan har man hört så välgrundade argument. För vi önskar väl inte att Ö-vik skall ledas in i kulturskymning av borgaralliansen!?

Låt inte Ö-vik bli ett kulturens "Mordor"

Bild: Ragna Fahlander

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan